POSSIBLE REFORMA

La plataforma Veïnal del Vallès demana "replantejar" el funcionament de l'Aeroport de Sabadell

Ciutats com Rubí, Terrassa, Ripollet, Sant Cugat i fins i tot Polinyà podrien veure's afectades

La torre de control de l’aeroport de Sabadell, una de les que seran privatitzades al llarg de l’any que ve.

La torre de control de l’aeroport de Sabadell, una de les que seran privatitzades al llarg de l’any que ve. / NURIA PUENTES

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès, que reuneix les entitats veïnals de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Quirze del Vallès, va demanar dilluns passat "replantejar" el funcionament de l'Aeroport de Sabadell.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (Favs), Manuel Navas, va assegurar que és "necessari un debat" del passat, present i futur d'aquesta infraestructura i conèixer què aporta a la ciutat i a la comarca, subratllant més transparència de les administracions en aquest aspecte.

Navas ha suggerit si "el paper" de l'aeroport vallesà podrien assumir-lo els aeròdroms d'Òdena o Manresa, i ha avisat del perill que suposa pel fet de trobar-se en un entorn urbà.

En aquest sentit, el membre de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze (FVQS), Jordi Molins, ha precisat que en un radi de cinc quilòmetres no es pot construir a partir d'una altura per les servituds aèries, que arriba a afectar localitats com Rubí, Terrassa, Ripollet, Sant Cugat i fins i tot "en un extrem de Polinyà".

Així ho ha manifestat fruit d'un mapa elaborat per la plataforma veïnal, a partir de Google Maps, que ha creuat dades amb les servituds aèries i "per exemple, el 50% de les vivendes a Sant Quirze no compleixen", i ha assenyalat que el complex central Ègara dels Mossos no té més altura per aquesta raó.

Comissió de seguiment

A principis de 2017 es va reprendre la comissió de seguiment de l'Aeroport de Sabadell -punt de trobada entre administracions, veïns i Aena- i Navas critica que l'Ajuntament de Sabadell només ha assistit a una de les tres celebrades i únicament el consistori de Sant Quirze ha estat en totes.

Notícies relacionades

Tant Molins com Navas han dit que la pròxima trobada està fixada al març i esperen tractar "els incompliments d'enlairament i aterratge", així com la contaminació i els controls sobre els pilots abans de pujar a una avioneta.

Rubí