MEDI AMBIENT

Rubí incrementa gairebé un 6% els nivells de recollida selectiva respecte a l'any anterior

El 2017 els ciutadans van generar unes 32.000 tones de residus, 11.300 de les quals són de recollida selectiva

El municipi es troba en la recta final de l'aprovació del Pla local de residus, un document clau en matèria de reciclatge

contenedores

contenedores

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'any 2017, Rubí va superar en gairebé 6 punts els nivells de recollida selectiva a la ciutat respecte a l'any anterior. Concretament, s'ha passat del 29,7% el 2016 al 35,4% el 2017. Aquestes dades responen a la campanya 'Recicla! Posa colors a la ciutat', que l'Ajuntament del Vallès Occidental va iniciar a principis de l'any passat. 

A part de la xifra general, també ha augmentat el percentatge de recollida de les diferents fraccions. Pel que fa a la poda i el paper i cartró, s'ha incrementat en un 26% respecte a l'any anterior. També s'ha recollit un 10,4% més de vidre, un 9,7% més d'envasos i un 4,5% d'orgànica.

Dimecres passat, l'alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, van donar a conèixer les dades: "Aquesta millora demostra que la població està sent conscient de la importància que té separar i reciclar", va comentar l'alcaldessa. 

La fracció 'resta' disminueix

El 2017, els rubinencs van generar prop de 32.000 tones de residus municipals, de les quals unes 11.300 tones són de recollida selectiva -fraccions reciclables- i les altres 20.700 tones s'han abocat al contenidor de 'resta': residus que van a parar, bàsicament, a l'abocador, passant prèviament pel Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, on es procura aprofitar alguns dels materials reciclables que hi ha entre aquests residus.

Pel que fa a la fracció 'resta', la seva disminució en un 5% es relaciona a la millora de les altres fraccions i afavoreix que el cost global anual del tractament al CTR-Vallès hagi descendit un 4,5%. Durant el 2017 també s'ha mantingut la mateixa generació de residus per habitant i dia que l'any 2016: 1,16 kg habitant/dia.

Pla local de residus

Rodríguez va recordar que Rubí està en la recta final de l'aprovació del Pla local de residus, un document que recull l'estratègia del municipi en matèria de recollida de residus dels pròxims anys i que també inclou les línies marcades pel PRECAT i el PREVOC. 

Notícies relacionades

Les dades assolides el 2017 acosten Rubí a la mitjana catalana, que és del 38,9%.

Rubí