NOVA CONDEMNA

La Generalitat també deurà 1,3 milions a Rubí per desentendre's de les guarderies

El TSJC condemna l'executiu català per desviar fons de les escoles infantils a l'educació concertada

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha carregat contra "la sensibilitat de Convergència, l'actual PDECat"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La desentesa de la Generalitat amb les guarderies públiques de 2012 a 2014 va de deute en deute. Una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a donar la raó a diversos ajuntaments demandants, entre els quals hi ha el de Rubí, al qual s'estima que la Generalitat deu 1,3 milions d'euros en concepte dels tres cursos que l'executiu català va desviar els fons previstos per a les escoles infantils als col·legis concertats.

L'alcaldessa de RubíAna María Martínez s'ha pronunciat sobre la nova condemna: "Amb l'excusa de la crisi econòmica es van començar a privatitzar serveis públics com la sanitat i l'educació. En el cas de l'educació, el cas més flagrant ha sigut el de les guarderies".

La sensibilitat de Convergència

Així, dels 1.800 € anuals per nen previstos en l'acord subscrit amb els ajuntaments per al sosteniment de les guarderies, es va passar a una aportació de 1.600 € el curs 2010-2011, que novament va disminuir fins als 1.300 € l'any següent i que, finalment, es va acabar eliminant durant el període 2012-2013. 

Notícies relacionades

"Aquests zero euros demostren la sensibilitat de l'antiga Convergència, l'actual PDECat, protagonista d'aquesta decisió de privatització i de falta de corresponsabilitat en el sosteniment de la xarxa de guarderies municipals", ha denunciat l'alcaldessa.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA