79,2 MILIONS D'EUROS

El Govern de Rubí (PSC) aprova el pressupost per al 2018 amb suport de PP, C's i regidors no adscrits

El nou full de ruta econòmic preveu que la partida prevista per a polítiques de vivenda s'ampliï un 60%

L'oposició hi va votar en contra al·legant mancances en el comerç i falta de planificació i concreció

rubi

rubi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple municipal de l'Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial el pressupost del consistori per a l'exercici 2018, dotat amb 79,2 milions d'euros. 

Els comptes van rebre el suport de l'equip de Govern -PSC i el regidor no adscrit Sergi Garcia─, C's, PP i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín.  En canvi, ERC, Alternativa d'Unitat Popular (AUP), ICV, PdeCAT i Veïns per Rubí (VR) hi van votar en contra.

El nou pressupost preveu que la partida prevista per a polítiques de vivenda s'ampliï un 60%. Concretament, el pressupost preveu que es destinin 1,5 milions d'euros a la compra de vivenda per destinar-la a pisos d'emergència i lloguer social. A més, el pressupost aprovat incrementa les ajudes de menjador, que aporta més de 600.000 euros a la Font del Ferro "amb l'objectiu de consolidar les noves línies d'activitat, permetent la contractació de més persones amb discapacitat i de personal tècnic", apunta el consistori. 

En l'àmbit educatiu, el 2018 activarà a Rubí l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) i s'impulsarà una nova línia de subvencions per a les AMPA de la ciutat per tal de facilitar-los l'accés a materials, conciliació familiar i nous projectes de reforç escolar.

L'oposició, en contra

Malgrat les millores en educació anunciades pel pressupost municipal aprovat, el portaveu d'ERC Rubí, Xavier Corbera, va criticar al ple que les "àrees estratègiques com el comerç i l'educació estan desateses en la previsió per al 2018", i va apuntar que "el comerç va ser un referent amb ERC Rubí".

Sobre l'augment pressupostari en relació amb l'any passat, el portaveu d'ICV Rubí, Ramon Capolat, va incidir en la idea que "malgrat els 4 milions d'augment respecte a l'any passat, no hi haurà una millora visible a la ciutat", i va apuntar, així mateix, que el Govern municipal "no serà capaç" d'executar els pressupostos per al 2018.

Per la seva banda, el grup municipal de Veïns per Rubí, a través del seu portaveu, Antoni Garcia, va sostenir en sessió plenària que "no hi ha una planificació mínima a tres anys vista del programa d'inversions i finançament. Els projectes són poc específics i hi ha una falta de planificació".

Millores en el manteniment de l'espai públic

En el pressupost del 2018, l'espai públic és un altre dels eixos centrals. Així, es preveu que es reforcin els programes pressupostaris vinculats a la millora de l'espai públic, "amb nous contractes de manteniment urbà, zones d'esbarjo de gossos, urbanització i polígons".

El portaveu de C's Rubí, José Abadías, es va pronunciar sobre les millores als 'pipicans', i va celebrar que en el nou pressupost es destinin 150.000 euros per subvencionar llibres de text i que es facin millores en els espais per a gossos, ratificant que "no estem aquí per crear problemes, sinó solucions. És per això que donem suport als pressupostos del Govern municipal".

Notícies relacionades

D'altra banda, grups municipals com l'AUP Rubí -que va votar en contra dels nous pressupostos perquè, per exemple, "hi ha un increment del 5% de les externalitzacions"-, han recordat la importància d'aprovar un pla d'inversions 2017-2019, amb propostes com posar en marxa dos nous equipaments municipals, millorar les voreres de la ciutat o invertir 5 milions en polítiques de vivenda.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA