AL PLE DE NOVEMBRE

Rubí aprova un POUM entre crítiques de l'oposició per la seva "obsolescència"

ICV, ERC, AUP i VR van sol·licitar, sense sort, deixar-lo sense efectes a raó dels canvis durant el transcurs del temps de retard fins a la seva aprovació

El document actualitza la normativa urbanística a Rubí, fins ara amb data de 1981, amb una actualització de 1987

El ple de novembre de Rubí.

El ple de novembre de Rubí.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de l'Ajuntament de Rubí va aprovar dijous passat el text refós del Pla d'ordenació urbana municipal (POUM) amb els vots favorables del Govern local -PSC i regidor no adscrit Sergi García-, C's, PP i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín. 

El document incideix en aspectes de gran rellevància per al municipi, com l'aposta per criteris de desenvolupament urbanístic sostenible, nous usos i espais per a l'oci, una reserva de vivenda protegida del 30% o la potenciació dels eixos comercials de la ciutat.

No obstant això, gran part de l'oposició de l'Ajuntament de Rubí va opinar en seu plenària que la normativa no s'hauria d'haver aprovat tal com estava plantejada. És el cas de Veïns per Rubí, que va dubtar que tots els informes sectorials inclosos en el document tinguessin vigència actualment i va assegurar que les despeses de manteniment de les noves estructures no estan justificats adequadament.

Per la seva banda, altres partits contraris a l'aprovació del POUM presentat per l'equip de Govern, com Alternativa d'Unitat Popular (AUP), van posar de manifest la perillositat que, a parer seu, comporten les construccions previstes per la normativa -"pròpies de la bombolla immobiliària"- en relació amb la preservació d'espais naturals com Can Pujol, Sant Genís i Can Ramoneda, a més d'incidir en les "incoherències" entre les previsions de creixement a Rubí del nou POUM i les de l'Institut d'Estudis Catalans (Idescat), al qual també va al·ludir ERC.

"Un POUM obsolet"

Un dels punts crucials de la sessió en relació amb el POUM van ser les crítiques de gran part de l'oposició per la seva "obsolescència". De fet, i al marge dels suports per a la seva aprovació, el POUM també va ser objecte d'una moció presentada per ICV, ERC, AUP i VR que sol·licitava desistir de la tramitació del text refós i deixar-lo sense efectes a raó dels canvis socials i econòmics que s'han produït en el transcurs del temps de retard fins a l'aprovació definitiva, i iniciar els treballs per a l'elaboració d'un nou POUM.

Tot i que l'oposició va ressenyar la falta d'un "consens ampli" perquè el POUM tirés endavant, la moció no va prosperar: PdeCAT es va sumar als grups que havien donat suport a l'aprovació del POUM per votar-hi en contra.

Potenciació dels eixos comercials de Rubí

Amb l'aprovació del nou POUM, el document actualitza la normativa urbanística a Rubí, fins ara amb data de 1981, amb una actualització de 1987.

Entre les actuacions més importants del POUM destaca el desig de consolidar el centre de Rubí, "com un espai prioritari per als vianants, amb aparcament i transport públic, adequat per al desenvolupament del comerç i amb elements d'urbanització de la màxima qualitat", anuncia el consistori.

Notícies relacionades

A més, la normativa preveu "la ubicació d'una estació de FGC a la Llana, equipament que ja està present en diferents plans nacionals, com el Pla Territorial Metropolità de Barcelona o el Pla Director d'Infraestructures 2011-2020".

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA