ESTALVI

L'Ajuntament de Rubí genera la despesa energètica més baixa dels últims 5 anys

L'Administració local assegura que ha assolit aquest mínim amb una despesa de 27,4 euros anuals per rubinenc

L’Ajuntament de Rubí, il·luminat. 

L’Ajuntament de Rubí, il·luminat. 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La factura energètica de l'Ajuntament de Rubí de 2016 ha sigut de 2.084.332 d'euros, un 6,9% menys que la de 2015.

L'Administració local assegura que ha assolit el mínim import facturat dels últims cinc anys en factura elèctrica amb una despesa que correspondria a 27,4 euros anuals per rubinenc. 

Des de 2014, l'Ajuntament de Rubí ha disminuït la seva despesa energètica durant tres anys consecutius. "És evident que una part d'aquesta reducció és conseqüència de l'abaratiment del preu de l'energia, però també de l'esforç de l'Administració per millorar la gestió dels contractes elèctrics", diu el regidor de l'Àrea de desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Percentatge d'energia renovable

Rubí va ser un dels primers ajuntaments a incloure el percentatge d'energia renovable en origen com a requisit en la licitació del contracte elèctric i des del 2013 l'enllumenat públic de la ciutat i totes les dependències i instal·lacions municipals consumeixen només electricitat procedent de fonts renovables.

"La contractació d'electricitat renovable ha permès reduir en l'últim any un 5,1% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI)", assegura el consistori.

Malgrat reduir la despesa, el consum energètic municipal el 2016 ha sigut un 1,6% superior al de l'any anterior. Entre electricitat i gas s'han consumit 15.424.411 kWh, el 63% en edificis municipals i el 37% en enllumenat públic.

Disminució del consum en equipaments

Notícies relacionades

El consum d'electricitat en equipaments ha disminuït, mentre que el consum de gas i d'electricitat en quadres elèctrics ha crescut. Pel que fa als edificis municipals, el consum es concentra principalment en els equipaments educatius (27%), seguits dels equipaments amb piscina (24%), els culturals (15%), els d'oficines (12%) i els esportius (10%).

"Rubí coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l'enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori que es recull i analitza a través del Sistema d'Informació Energètica (SIE)", apunta el consistori.

Temes:

Energia Estalvi