EDUCACIÓ

Rubí comença el curs escolar amb un grup menys de P3 i un més de 2n de primària

10.529 alumnes d'educació obligatòria començaran les classes el dia 12

Es manté el grup de 1r d'ESO que s'havia ampliat a l'Institut L'Estatut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El curs 2017-2018 començarà a Rubí a partir del 12 de setembre per a 10.529 alumnes d'educació obligatòria. D'aquests, 7.283 faran estudis d'infantil i primària, dels quals 4.903 ho faran en escoles públiques i 2.380 en centres concertats. 

Els altres 3.246, amb edats compreses entre els 12 a 16 anys, cursaran secundària obligatòria. En aquest cas, l'oferta de places s'ha distribuït de la següent manera: 2.075 en centres públics i 1.171 en centres concertats. 

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris -batxillerat i cicles de formació professional-, en aquests moments encara no hi ha dades definitives dels alumnes que els cursaran, ja que la matrícula continua oberta durant els primers dies de setembre. L'oferta de places per a batxillerat es manté al voltant de les 700, de les quals prop d'un 80% corresponen a centres públics.

Escoles bressol

Per la seva banda, les escoles bressol municipals -Lluna, La Bruna i Sol, Solet- ofereixen aquest any 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre, que ara mateix estan pràcticament completes.

Aquest curs 2017-2018, el Departament d'Ensenyament ha tornat a eliminar, per baixa preinscripció, el grup de P3 de l'Escola Ramon Llull que s'havia recuperat el curs passat. En aquest mateix centre, però, s'ha obert una altra classe de 2n de primària per fer front al reajustament de la matrícula viva que afecta els cursos intermedis al conjunt de la ciutat i evitar d'aquesta manera l'augment de ràtios.

Pel que fa a la secundària obligatòria, en consonància amb la demanda creixent, es manté el grup de 1r d'ESO que s'havia ampliat a l'Institut L'Estatut i s'obre un nou grup al Torrent dels Alous.

Nou edifici al Torrent dels Alous

El curs escolar 2017-2018 de Rubí es va obrir de forma simbòlica dimarts passat amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal.

Notícies relacionades

Pocs dies abans d'iniciar el curs, l'alcaldessa Ana María Martínez va comentar la construcció de l'edifici de l'Institut del Torrent dels Alous, que en poc més d'un any significarà "un salt qualitatiu molt important per a l'alumnat i l'equip d'aquest centre", així l'acord assolit entre l'Ajuntament, el centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol i l'Associació de Madres i Pares d'Alumnes de l'escola per ampliar les instal·lacions a partir del 2018.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA