Rubí oferirà activitats d'estiu per a nens de famílies necessitades

Dos casals organitzaran activitats lúdiques i servei de menjador per a nens de famílies en situació de precarietat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí tornarà a oferir durant el mes d'agost activitats d'estiu dirigides als nens de famílies en situació de precarietat econòmica. L'objectiu d'aquesta mesura és garantir que aquests nens "tinguin resoltes les necessitats bàsiques d'alimentació durant les vacances escolars, al mateix temps que se'ls proporciona una bona alternativa d'oci i educativa per a aquest període", assegura l'ajuntament de la localitat catalana.

Dos seran els casals operatius durant l'estiu, els quals sumen un total de 120 places. El primer el gestiona l'entitat ASAV a l'Escola 25 de Setembre entre l'1 i el 31 d'agost, en horari de 9 a 17 h, i es dirigeix a nens de 4 a 13 anys. De les 80 places disponibles, 55 estan destinades a nens de famílies ateses pels Serveis Socials municipals.

D'altra banda, l'entitat Compartir - Grup Social Marista torna a gestionar un centre subvencionat a l'Escola Mossèn Cinto Verdaguer de l'1 al 31 d'agost, en horari de 9 a 15 h. En aquest cas, s'ofereixen una quarantena de places per a nens derivats també des dels Serveis Socials.

Activitats lúdiques i menjador

Els dos centres ofereixen activitats lúdiques i servei de menjador. A l'activitat gestionada per ASAV, l'Ajuntament destina una partida econòmica de 18.000 €, mentre que la casa de Compartir compta amb una aportació municipal de 16.952 €.

Notícies relacionades

"Amb aquest tipus d'activitats, volem garantir que cap nen no faci tots els àpats durant les vacances, tenint en compte que és un període en què les famílies beneficiàries de les ajudes de menjador escolar durant el curs ja no poden fer ús d'aquest servei. Entitats i administració fem un treball conjunt per perseguir un objectiu absolutament prioritari: el benestar de la nostra infància", ha afirmat l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Més notícies de Rubí