Els nens de Rubí demanen una pavimentació millor i un carril bici

El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents va tancar el curs dimecres passat amb la presència de l'alcaldessa

El Consell d’Infants i Adolescents de Rubí.

El Consell d’Infants i Adolescents de Rubí. / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

El Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí va tancar el curs 2016-2017 dimecres passat amb una sessió plenària que va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La trobada, celebrada a la Sala de Plens, va servir per fer balanç de la tasca realitzada durant els últims mesos pels consellers, així com per traslladar a la màxima responsable municipal quines són les seves principals inquietuds i suggeriments.

Els consellers van elogiar algunes de les actuacions realitzades recentment a la ciutat, com per exemple la col·locació de gronxadors pensats per a nens amb diversitat funcional en diferents parcs de la ciutat, les diferents millores mediambientals que s'estan portant a terme a través del projecte Rubí Brilla o la recent organització del concert LOS40 Primavera Pop.

"REIVINDIQUEU"

Martínez també ha aprofitat la sessió per reiterar als consellers la voluntat del consistori d'escoltar-los en aquells temes que més els afecten: "Us demano que reivindiqueu el que cregueu important". L'alcaldessa va recordar que aquest "no és un plenari qualsevol", referint-se al fet que aquest curs Rubí ha sigut declarada Ciutat Amiga de la Infància per l'UNICEF.

"Es tracta d'un reconeixement que, com sabeu, no veiem com una meta aconseguida sinó com un incentiu per continuar treballant durament per imprimir a les nostres polítiques la mirada dels nens", va cloure l'alcaldessa.

LES PROPOSTES DELS CONSELLERS

Entre les aportacions dels infants destaquen millorar el paviment de la rambla del Ferrocarril, ja que hi ha rajoles que es mouen; augmentar la periodicitat del desbrossament de males herbes tant al nucli urbà com a les urbanitzacions; omplir de colors l'illa de vianants per donar sensació d'"alegria" a l'avinguda de Barcelona i el passeig de Francesc Macià, i crear un carril bici que uneixi les urbanitzacions amb el casc urbà -petició que l'alcaldessa ha explicat que és complicada de realitzar per la configuració del municipi.

Ana María Martínez ha aprofitat per convidar els integrants del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents a fer propostes de millora en el marc de dos dels projectes estratègics que vol executar l'equip de govern pròximament: la millora del parc de Ca n' Oriol i l'ampliació de la zona de vianants.

Notícies relacionades

Durant aquest curs, els membres del Consell Consultiu dels Infants i Adolescents de Rubí han debatut en les seves sessions ordinàries sobre una gran diversitat de temes relacionats amb la millora de Rubí. A més, han tingut una participació activa en la vida social de la ciutat, i s'han convertit en protagonistes d'activitats com el Dia Internacional dels Drets dels Infants, l'encesa de les llums de Nadal o les trobades intergeneracionals amb el Consell de la Gent gran.

Més notícies de Rubí