SOCIETAT

La Formació Professional es reactiva a Rubí

Una sessió del plenari del Consell de la Formació Professional el dijous passat ha reactivat l'òrgan que vol aconseguir una planificació coherent de l'oferta formativa de la ciutat

rubi

rubi / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

Rubí va reactivar, dijous passat, el Consell de la Formació Professional a través d'una sessió plenària en la qual es van aprovar els seus estatuts i el Pla de Treball 2017-2019. 

L'alcaldessa Ana Maria Martínez, que presideix el Consell, va destacar la importància de la reactivació d'aquest ens com a eina per millorar la qualificació professional de la ciutadania: "Aquest consell és important dins l'estratègia política del govern que passa a curt termini per atendre als col·lectius més vulnerables i millorar la formació per, a llarg termini, minimitzar les situacions de vulnerabilitat augmentant l'ocupabilitat de la ciutadania".

PARTICIPACIÓ SECTORIAL

El Consell és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu i una plataforma estable de treball en la qual tenen presència els agents educatius, socials i econòmics que operen a la ciutat.

Les seves funcions són formular propostes a les administracions competents pel disseny i la planificació de la formació professional (FP) i adaptar-la a les noves necessitats i competències, col·laborar amb l'administració en el disseny i la planificació del mapa escolar, fer més atractiva la formació professional i promoure la col·laboració de les empreses.

PLA DE TREBALL 17-19

El pla de treball es va aprovar amb els vots a favor de tots els assistents, a excepció del representant del grup municipal de Veïns per Rubí (VR), Antoni García, que es va abstenir. El document estableix tres línies de treball: adequació, foment i millora de la Formació Professional; Transició Escola-Treball i la Formació al llarg de la vida.

Notícies relacionades

Per millorar la Formació Professional, el document recull dues línies establertes amb anterioritat: l'Observatori de l'FP que ha de crear un mapa de l'FP reglada inicial, ocupacional i contínua; i la formació en centres de treball que promou l'estança en pràctiques en empreses de Rubí. 

Més notícies de Rubí