La biblioteca de Rubí acull un taller d'art per a persones amb diversitat funcional

L'alcaldessa i la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones han visitat els participants en aquesta activitat, impartida per l'artista local Rafa Gascón

rubi

rubi / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, de Rubí, acull des d'aquest mes un nou taller d'art per a persones amb diversitat intel·lectual organitzat per APDIR (Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí).

L'activitat, dirigida per l'artista rubinenc Rafa Gascón, té com a objectiu potenciar l'autonomia personal i la socialització de les persones participants mitjançant l'aprenentatge de diferents tècniques artístiques.

INCLUSIÓ

El taller s'imparteix els dimecres a la Biblioteca Municipal i es complementa amb altres activitats organitzades en la seu d'APDIR. Aquesta setmana ha tingut lloc la segona sessió, que ha comptat amb la visita de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

"Amb aquesta iniciativa, APDIR evidencia la importància que té, no només organitzar activitats específiques per a les persones amb diversitat funcional, sinó també descentralitzar i generar espais compartits. Creiem que és una bona manera d'aconseguir la plena inclusió d'aquest col·lectiu", va argumentar l'alcaldessa, qui també va destacar la coincidència entre l'administració i les entitats a l'hora d'avançar en l'atenció a la diversitat funcional.

UNESCO

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler forma part del Grup de Biblioteques Associades a la Unesco i també participa en el projecte Biblioteques inclusives, impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de bibliotecaris i professionals conscienciats sobre el tema.

Notícies relacionades

L'equipament compte amb diferents recursos, serveis i espais per donar resposta a col·lectius amb necessitats diverses, com per exemple, les terminals equipades amb tecnologia Jaws d'audiodescripció, els audiollibres, els llibres i els clubs de lectura fàcil, o la senyalització en braille.

Més notícies de Rubí