ELECCIONS GENERALS 2019

Ciutadans salva el col·lapse de la dreta a Catalunya

El partit taronja revalida els cinc escons aconseguits el 2015 i 2016 i qualifica d'"extraordinari" el resultat

zentauroepp47933932 arrimadas vota190428124806

zentauroepp47933932 arrimadas vota190428124806 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Repetir el mateix nombre de diputats quan el teu partit, a nivell nacional, augmenta el nombre d’aforats de manera considerable, pot ser una bona o una mala notícia. A Ciutadans, l’ara delegació autonòmica de Ciutadans, ho han tingut clar a l’hora de valorar els resultats: en aquesta Catalunya, revalidar els cinc seients cultivats el 2016 i el 2015 és una heroïcitat.  

Inés Arrimadas ha optat per seguir els resultats des de Madrid malgrat ser la cap de cartell per Barcelona. Per a molts, una mostra més que la líder de l’oposició al Parlament fa temps que té el cap instal·lat a l’altre costat de l’Ebre. Ha marxat després de votar a la capital catalana, on s’ha trobat un membre de la mesa electoral que s’ha negat a saludar-la. “Demostra clarament la fractura social que existeix a Catalunya”, ha dit David Mejía, secretari de comunicació de Ciutadans, encarregat de la primera valoració en calent dels resultats des d’un hotel del nouskyline del 22@ barceloní.

Golejada al PP

Notícies relacionades

El partit d’Albert Rivera  ha calcat els seus resultats anteriors, amb quatre diputats per Barcelona i un per Tarragona. En nombre de vots, amb sis punts percentuals més de participació respecte al 2016, Ciutadans ha aconseguit gairebé 100.000 recolzaments més, i en percentatge s’ha quedat a prop de Junts per Catalunya, a menys d’un punt percentual i a poc més de 20.000 sufragis. Al PP l’hasuperat per més del doble de vots, cosa que vindria a fonamentar la tesi que Ciutadans ha aconseguit salvar els mobles davant de la caiguda de la dreta constitucionalista a Catalunya, amb permís de VOX, que ha esgarrapat un seient en la circumscripció de Barcelona.

Sense el cap de cartell –decisió que va descafeïnar sobre manera l’acte a la capital catalana, amb prou feines simpatitzants i tan sols un grapat d’aforats catalans o candidats a les pròximes municipals, però sense l’alcaldable Manuel Valls–, qui ha donat la cara després que Rivera hagi fet el mateix des de Madrid ha sigut el diputat al Congrés Toni Roldán. Exultant, ha qualificat el resultat d’”extraordinari”  i ha repassat l’increment gradual d’escons del partit tant al Parlament com a la Cambra baixa espanyola. En una compareixença de poc més de cinc minuts, i a les 0.15 hores, res ha dit sobre Catalunya. Això sí: «Enormement feliços».