Energia que flueix

Corrent solidari davant la Covid-19

Els treballadors de Naturgy, juntament amb l'aportació de la companyia, han donat més d'un milió d'euros a Creu Roja

naturgy

naturgy

3
Es llegeix en minuts

Aquesta acció se suma a l’ampli paquet de mesures que ha posat en marxa l’energètica per ajudar els seus clients i la societat a gestionar l’impacte de la Covid-19.

Aquests dies, més que mai, estem sent testimonis de com la solidaritat és un corrent elèctric capaç de connectar governs, empreses i ciutadans. Naturgy, la tercera elèctrica a Espanya i la primera gasista, s’ha volgut adherir a aquest flux d’energia que recorre la societat i, per això, s’ha sumat a la iniciativa Creu Roja Respon.

El seu personal laboral, juntament amb l’aportació de la companyia, han realitzat una donació d’1,1 milions d’euros a aquesta organització humanitària per a la compra d’equipament sanitari per fer front a la Covid-19. L’import es destinarà íntegrament a l’adquisició d’equips de protecció individual i respiradors volumètrics amb material fungible que se cediran a centres sanitaris d’Espanya.

La col·laboració econòmica dels treballadors, que Naturgy ha duplicat, es donarà a través de la Fundació Naturgy, que també col·labora amb Creu Roja en diversos projectes vinculats al Pla de Vulnerabilitat de la companyia.

Solidaritat de personal laboral

«La gran resposta dels nostres treballadors demostra la solidaritat de totes i cada una de les persones que formen el nostre equip, i el seu compromís amb tota la societat, més enllà del que ja estan demostrant per assegurar un servei bàsic com és l’energètic, amb alts nivells de qualitat malgrat la complicada situació que estem vivint», va afirmar el president de Naturgy, Francisco Reynés.

El president de Naturgy, Francisco Reynés

Aquesta donació s’uneix a altres iniciatives per fer front a l’emergència sanitària que han sorgit entre els treballadors en el marc del projecte intern «La teva idea suma» que aglutina més de 220 mesures. Entre elles figura la cessió dels llits de la Universidad Corporativa de Puente Nuevo a l’hospital del Corredor del Henares de Coslada (Madrid), o la fabricació de viseres de protecció facial amb impressores 3D, que s’estan entregant a hospitals, residències de gent gran, Protecció Civil, i Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

Per a col·lectius en primera línia de lluita

Una altra de les mesures posades en marxa per Naturgy és regalar un any de reparació d’avaries elèctriques i de gas, així com d’electrodomèstics de gamma blanca i gasodomèstics, als seus domicilis particulars a professionals que lluiten contra la Covid-19. La iniciativa va dirigida a membres del personal sanitari, Cossos i Forces de Seguretat, integrants de l’exèrcit i bombers, siguin o no clients de la companyia.

Amb el lema «Ara ens toca a nosaltres cuidar-nos de vosaltres», l’energètica vol agrair l’entrega i esforç d’aquests col·lectius durant la crisi sanitària. En total, es calcula que més d’un milió de professionals poden acollir-se a aquesta mesura, que s’estendrà fins al mes de juny del 2021.

«La societat té un deute amb ells. La seva generositat i la seva dedicació són exemple per a tothom. Han treballat durant moltes setmanes perquè els altres poguéssim suportar la crisi sanitària de la millor manera possible. Ara hem de ser responsables, reconèixer-los i tornar-los la seva entrega. A Naturgy volem sumar-nos a l’aplaudiment diari de la societat», va explicar Francisco Reynés en relació amb aquesta mesura.

Mesures per als clients

Així mateix, Naturgy ha llançat en les últimes setmanes una bateria de mesures que tenen per objectiu alleujar l’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària a tots els seus clients, així com facilitar i agrair el treball dels col·lectius.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, prop de 4.250.000 clients –domèstics, pimes i autònoms– podran acollir-se a l’ajornament de factures de llum, gas i serveis i fins a 7 milions de persones podran utilitzar l’assistència mèdica gratuïta mitjançant videotrucada que ofereix la companyia. A més, l’empresa ofereix llum i gas gratuïts a hotels i aquelles instal·lacions medicalitzades i ha reforçat el servei de reparació d’urgències així com els seus plans d’actuació per garantir que tots (llars, hospitals, supermercats...) continuem tenint energia en tot moment.

Per la seva part, la Fundació Naturgy ha transformat part del seu programa educatiu presencial sobre eficiència energètica, sostenibilitat i economia circular, en una plataforma de continguts digitals, Efigy Education digital. Aquest espai, que ofereix aplicacions interactives, activitats, experiments, propostes de pel·lícules amb activitats associades per realitzar a casa i vídeos dels divulgadors científics Luis Quevedo i Dani Jiménez, ha rebut prop de 70.000 visites. Així mateix, més de 4.500 centres educatius de tot Espanya ja estan utilitzant aquests recursos digitals.