Selene i els quatre elements (2): Haizea, l'aire

En el primer capítol, la Gaia contacta amb una detectiu perquè investigui la mort en estranyes circumstàncies de la seva dona, la Selene. Sospita que algú la va escanyar i va escenificar un suïcidi. La nit de la mort, a més, es van eliminar arxius de l'ord

zentauroepp44367410 relato verano echevarria180720164113

zentauroepp44367410 relato verano echevarria180720164113

4
Es llegeix en minuts
Lucía Etxebarria
Lucía Etxebarria

Escriptora

ver +

Em va rebre al jardí de casa seva, situada en una de les urbanitzacions més cares de Madrid. Portava un vestit de lli blanc d’aquests que només et pot planxar i rentar una empleada filipina. Tot i que a Madrid el baròmetre marcava 38 graus, allà l’ambient era fresc i agradable, gràcies a un enginyós sistema de tendals, fonts i tanques enjardinades. La dona era bellíssima, amb la mateixa presència de dona rica que tenia la Gaia. Les dues, per descomptat, es movien en els mateixos ambients.

–Gaia m’ho va explicar tot, estic disposada a dir-li tot el que sé, però ja l’hi vaig explicar a la Gaia.

–Si no li és gaire molèstia, preferiria que m’ho tornés a explicar, tot el que recordés.

–Quan em van dir que s’havia suïcidat jo estava en estat de xoc, és clar, i llavors vaig pensar que sí, que s’havia suïcidat, tot i que no veia quina raó podia tenir per suïcidar-se una dona que ho tenia tot: érem feliços, ella estava a punt de publicar una novel·la, havien d’estrenar en un teatre l’obra que havia escrit... Tots els seus somnis s’estaven complint. 

–Perdoni, ha dit vostè que eren feliços.

–I ho érem.

–Però la Gaia em va dir que vostè era la seva exnòvia, que ja no estaven juntes.

"No veia quina raó podia tenir per suïcidar-se una dona que ho tenia tot: érem feliços, anava a publicar una novel·la..."

–Quina tonteria. Ens havíem separat temporalment perquè ella necessitava un espai tranquil per escriure i aquí, amb els nens, perquè tinc dos fills... Ja que no podia.

No se’m va ocórrer espai més tranquil per escriure que una casa de deu habitacions amb parcel·la de mil metres quadrats. Però en aquest ofici no qüestiones la gent, només l’escoltes.

–Llavors, ¿vostè creu que no es va suïcidar?

–Miri, jo no vaig voler dir-ho en el seu moment, però... Això que li explicaré és confidencial ¿oi? –vaig assentir amb el cap. Ella havia tornat a veure’s amb la Mar. Per necessitat. Quan havien estat juntes, la Selene havia escrit una obra de teatre inspirada en la Mar, i ara que la Mar s’ha fet tan famosa, perquè surt a la sèrie aquesta que així, inter nos, jo crec que és una horrorosa, doncs per fi havia aparegut productor i director per muntar-la, anys després, fixi’s. I clar, la Selene no podia dir que no. Els autors ho tenen molt difícil. Pero la Mar mai li va perdonar el que havia passat entre nosaltres... –Jo vaig alçar les celles per indicar que no sabia què era el que havia passat entre elles. Nosaltres vam començar quan ella estava amb la Mar, i quan la Mare se’n va assabentar gairebé la mata... Si la Selene a la Mar li va posar una denúncia i tot. Per agressió. Pero clar, com que eren dues noies... Si arriba a ser un home, la Mar va a la presó. Bé, que jo crec que caldria mirar per aquí. Perquè aquests dies la Mar li trucava moltíssim, que la Selene m’ho deia, que n’estava farta però no podia dir-l’hi, per allò de l’obra. Li trucava ¡a tota hora! El telèfon sonava i la Selene mirava la pantalla i no l’agafava. Miri, abans que vingués vostè, quan m’ha anomenat Gaia, m’ho he pensat molt si li havia de dir això, però la veritat és que no se m’ocorre cap altra persona que pogués tenir raons. Crec a la Mar capaç de qualsevol cosa, la veritat...

–A veure si l’entenc, vostès ja no vivien juntes perquè la Selene vivia a l’apartament...

–Sí, a l’apartament del centre, la Selene se n’havia anat allà a acabar la seva novel·la. Ella en realitat mai el va deixar, perquè l’apartament estava a nom de la Gaia, o sigui que la Selene el tenia una mica com a estudi per escriure i guardar les seves coses i tal... 

–Perdoni si no l’entenc, però la Selene ¿quina relació tenia amb la Gaia?

"Es van conèixer quan la Gaia estava casada amb algú molt important. Imagini’s l’escàndol, ell volia matar-les"

Notícies relacionades

–¿No li ho ha explicat la Gaia? La Selene i la Gaia es van conèixer a l’Argentina, fa molts anys, quan la Gaia estava casada amb una persona molt, molt, però que molt important. Bé, crec que en té prou amb trastejar per Google per saber qui és. La Selene era molt més jove que la Gaia, crec que era menor d’edat. I la Gaia havia nascut aquí, a Espanya, i tenia la nacionalitat espanyola. I van venir aquí perquè, imagini’s l’escàndol, el marit volia matar-les. I això sí que no era figurat. Si pensa en algú que volgués de veritat matar la Selene, aquest hauria sigut el marit de la Gaia, però 20 anys després... quin sentit té. Pero van passar por, por de veritat. I després, quan va arribar el matrimoni homosexual, elles ja no estaven juntes, però es van casar igual per allò dels papers. Pero la Selene sempre li va pagar tot: l’apartament, fins i tot el mòbil li pagava. Perquè d’escriure no es viu, ja l’hi dic jo. Era com la seva mare, la Gaia. Sempre va estar enamorada de la Selene.

La Gaia seguia enamorada de la Selene, la Mar seguia enamorada de la Selene... Semblava que era de les que deixava empremta, la Selene.