Bill Gates duplicarà la seva inversió en energies renovables

El fundador de Microsoft preveu destinar recursos els pròxims anys per combatre el canvi climàtic

Roda de premsa de Bill Gates al CosmoCaixa.

Roda de premsa de Bill Gates al CosmoCaixa. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Bill Gates, el fundador de Microsoft i considerat l'home més ric del món, preveu duplicar les seves inversions en energies renovables. L'objectiu, segons ha explicat al 'Financial Times', és "revertir la corba" en el combat contra el canvi climàtic.

Fins ara, el milionari, dedicat els últims anys a la fundació que té amb la seva dona, Melinda, per promoure la salut i l'ensenyament, ha invertit uns 1.000 milions de dòlars en companyies creades especialitzades en diversos àmbits, des de l'emmagatzematge d'energia fins a la captura de diòxid de carboni. La intenció és promoure tecnologies d'avantguarda.

En concret, les seves inversions en aquest àmbit s'han concentrat en 15 companyies i indirectament en 30 més a través de les firmes de capital risc especialitzades Khosla Ventures Kleiner Perkins. "Hi ha moltes possibilitats que es dupliquin les inversions en això sectors en els pròxims cinc anys", afirma.

Gates considera "fantàstic" que les Nacions Unides i els governs, així com les campanyes dels grups ecologistes, hagin augmentat en relació amb la lluita contra el canvi climàtic. "L'única manera d'arribar a un escenari positiu és mitjançant una gran innovació", assegura. I afegeix: "La innovació és realment la que pot revertir la corba".

Notícies relacionades

Segons Gates, els governs haurien de destinar més recursos a la investigació relacionada amb les energies renovables. Actualment, recorda, els governs dediquen uns 100.000 milions de dòlars a l'any en subsidis, dels quals només 6.000 són per a investigació i desenvolupament (R+D) en energia.

A l'entrevista, el milionari destaca alguns reptes, com que "l'energia solar només funciona durant el dia", així com la falta d'unes xarxes de distribució transport d'energia adequades o del seu emmagatzematge. "La energia té a veure amb la fiabilitat. Necessiem una cosa que funcioni de forma fiable", sentencia.