On Catalunya

LA RECEPTA

Torrada d'arengades

Torrada  darengades_MEDIA_1

Torrada darengades_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

María Teresa Campos (foto) treballa a la parada Saladitos del mercat de la Vall d'Hebron i recomana provar la torrada d'arengades. Aquest peix blau aporta molta vitamina D, que enforteix els ossos i protegeix la pell. La ingesta d'aliments amb aquesta vitamina també és necessària per mantenir en forma el sistema immunitari, l'encarregat de protegir-nos, per exemple, dels catarros a l'hivern.

INGREDIENTS

Pa de pagès

Arengades

Ceba

Pebrot vermell

Tomàquet

Olives

Oli

PREPARACIÓ

Escalfeu prèviament el forn a 180 graus. Escaliveu el pebrot vermell sencer juntament amb la ceba al voltant de 20 minuts. Una vegada cuinats aquests dos ingredients, tapeu-los amb paper de diari fins que es refredin. Talleu una llesca de pa i torreu-la. Peleu els pebrots i talleu-los a tires. Feu el mateix amb la ceba. Netegeu les arengades i reserveu-les.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Prepareu el pa amb tomàquet i afegir-hi les tires de pebrots i ceba per sobre. Afegiu-hi les arengades netes a sobre de la torrada. Adorneu-ho amb olives d'Aragó i amb una mica d'oli d'oliva, i està a punt per menjar. L'arengada es pot substituir per anxoves del Cantàbric si es desitja.