Pel·lícules a TV avui dilluns 17 de juliol del 2017

'El rei borni', a TV-3; 'Boda accidentada', a La 2; 'El origen del planeta de los simios', a FDF, i 'Operación Swordfish' i 'Solo quiero caminar', totes dues a La Sexta, són els films més destacats de la nit

2
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'El rei borni', a TV-3; 'Boda accidentada', a La 2; 'El origen del planeta de los simios', a FDF, i 'Operación Swordfish' i 'Solo quiero caminar', totes dues a La Sexta.

El rei borni

23.20 / TV-3 / Drama ★★★

Director: Marc Crehuet

Actors:  Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Ruth Llopis, Xesc Cabot

País: Espanya (2016) 87 minuts

Notable adaptació de l’obra teatral homònima de Marc CrehuetMarc Crehuet, a càrrec del mateix director i els seus intèrprets, amb l’excepcional parella formada per un brutal Alain Hernández i un Miki Esparbé admirable en la seva atònita indefensió. Les dues noies, Betsy Túrnez i Ruth Llopis, aporten el toc de lucidesa a l’esperpent. En la trama predomina la part escènica, el text savi i el paper dels actors. Narra la trobada de dues parelles els membres masculins de les quals no es coneixien: un noi que ha perdut un ull en una manifestació i un antiavalots que és qui va disparar la bola de goma. Així, el sopar va de la sorpresa inicial a la indignació i la pel·lícula passa amb gran encert del drama a l’humor negre i a una resolució inesperada.


BODA accidentada

21.50 / LA 2 / Comèdia ★

Director: Ignacio F. Iquino

Actors: Mercedes Vecino, Luis Prendes, Paco Martínez Soria, Antonio Murillo, Modesto Cid, Mary Santpere

País: Espanya (1943) 63 minuts

Comèdia d’embolics de la primera època d’Ignacio F. Iquino. La neboda d’una marquesa està promesa amb un ric fabricant de conserves. Un antic amic d’aquest, ar-

ruïnat, s’enamora de la noia, però fa veure que no li interessa, cosa que provoca l’esperada reacció d’interès de la joveneta.


eL origen del planeta de los simios

22.20 / FDF / Ciència-ficció ★★★

Director: Rupert Wyatt

Actors: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto, Brian Cox, John Lithgow, Tom Felton

País: EUA (2011) 110 minuts

Aprofitant l’estrena de 'La guerra del planeta de los simios', FDF repesca l’anterior entrega de la saga. Un ximpanzé d’un grup de simis amb els quals s’investiga per a l’Alzheimer pateix una evolució sorprenent en la seva capacitat intel·lectual. Certes decisions humanes el portaran a ser un líder rebel.


Operación Swordfish

22.30 / LA SEXTA / Intriga ★★★

Director: Dominic Sena

Actors: John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry, Don Cheadle, Sam Shepard, Vinnie Jones

País: EUA (2001) 99 minuts

Entretingut film d’intriga, acció i tecnologia a càrrec de Hugh Jackman i un John Travolta que intentava superar el fracàs de 'Campo de batalla: la Tierra'. El primer és un expert en informàtica que acaba de sortir de la presó. I el segon, el terrorista que el contracta perquè l’ajudi a desentranyar un complex codi de seguretat bancari.


Solo quiero caminar

0.35 / LA SEXTA / ‘Thriller’ ★★★

Director: Agustín Díaz Yanes

Actors: Victoria Abril, Ariadna Gil, Diego Luna, Pilar López de Ayala, Elena Anaya, José María Yazpik

Notícies relacionades

País: Espanya (2008) 130 minuts

13 anys després del seu debut amb 'Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto', Díaz Yanes va recuperar la protagonista per narrar de forma sòlida una història violenta ambientada a Mèxic. A Victoria Abril l’acompanya un fantàstic trio d’actrius, amb les quals formava una banda d’atracadores i ara planegen venjar-se d’un mafiós.

rei-borni

rei-borni