Pel·lícules a la tele avui, dimecres, 12 de juliol del 2017

'La milla verde', a La Sexta; 'La cera virgen', a La 2; 'El invitado', a Antena 3, i 'Parker', a Cuatro, són els films més destacats de la nit

2
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'La milla verde', a La Sexta; 'La cera virgen', a La 2; 'El invitado', a Antena 3, i 'Parker', a Cuatro.

La milla verde

22.30 / LA SEXTA  / Drama ★★★★

Director: Frank Darabont

Actors: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Doug Hutchison, Sam Rockwell

País: EUA (1999) 180 minuts

Frank Darabont, el realitzador de la pel·lícula 'Cadena perpètua', va dirigir aquest atípic melodrama carcerari amb tocs de fantasia i cert misticisme. Basat en una novel·la de Ste-phen King, la seva trama se situa a l’any 1935 i el seu escenari, en el corredor de la mort d’una presó, que té el terra verd (d’aquí el títol). En aquest lloc, habitat per funcionaris (Tom Hanks i David Morse, entre ells) i reclusos, un d’aquests, John Coffey (Michael Clarke Duncan), té certs poders màgics de sanació que contrasten amb el fet d’haver sigut condemnat per un crim terrible. De les quatre candidatures a l’Oscar (pel·lícula, guió, so i actor de repartiment), una estatueta va ser per a Clarke.


Un peZ llamado Wanda

18.30 / PARAMOUNT /  Comèdia ★★★★

Director: Charles Crichton

Actors: John Cleese, Kevin Kline, Jamie Lee Curtis, Michael Palin, Maria Aitken, Stephen Fry

País: Regne Unit (1988) 108 minuts

Una de les comèdies de més èxit dels 80, amb guió de John Cleese. Aquest és l’advocat del cap  d’uns atracadors que, després de  robar en una joieria de Londres, és detingut. Jamie Lee Curtis és l’única dona del grup i planeja seduir el lletrat perquè esbrini on està el botí. Kline es va emportar l’Oscar al millor secundari.


La cera vIrgeN

22.00 / LA 2 / Comèdia ★★

Director: José María Forqué

Actors: Carmen Sevilla, José Luis López Vázquez, Manuel Alexandre, Maribel Martín, Francisco Algora, Julia Caba Alba

País: Espanya (1972) 102 minuts

Comèdia en clau musical de José María Forqué amb guió del sempre afilat Rafael Azcona i Florentino Soria, amb el ganxo popular d’una jove Carmen Sevilla. Quan l’alcalde tardofranquista d’una ciutat espanyola aprofita el seu càrrec per assetjar sexualment unes noies, aquestes decidiran venjar-se’n i per a això utilitzaran les seves pròpies armes.


El InvitADO

22.40 / ANTENA 3 / Intriga ★★★

Director: Daniel Espinosa

Actors: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Brendan Gleeson, Vera Farmiga, Sam Shepard, Robert Patrick, Rubén Blades

País: EUA (2012) 115 minuts

Taquiller 'thriller' amb el qual Espinosa va debutar a Hollywood. Un exagent de la CIA es refugia en un consolat sud-africà dels EUA, amb un arxiu informàtic que incrimina diversos peixos grossos. Traslladat a una casa de seguretat, uns sicaris ataquen el lloc. Un agent principiant  salva l’espia i fuig amb ell, però tot es complica.


Parker

22.45 / CUATRO / Acció ★★

Director: Taylor Hackford

Actors: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis, Wendell Pierce, Clifton Collins Jr, Bobby Cannavale

Notícies relacionades

País: EUA (2013) 118 minuts

Intens 'thirller' inspirat en una novel·la de Donald E. Westlake, al servei del dur Jason Statham. L’actor encarna un lladre que només roba als rics. Després d’una operació, és traït pels seus col·legues i donat per mort. Un cop recuperat, adopta una nova identitat i amb l’ajuda d’una bonica dona (Lopez), intentarà venjar-se.

milla verde

milla verde

Temes:

Tom Hanks