Pel·lícules a TV avui diumenge 9 de juliol del 2017

'Un ciudadano ejemplar', a Antena 3; 'Resacón 3', a TVE-1; 'Terminator Salvation', a La Sexta, i 'El secreto del cofre de Midas', a La 2, són els films més destacats de la nit

4
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'Un ciudadano ejemplar', a Antena 3; 'Resacón 3', a TVE-1; 'Terminator Salvation', a La Sexta, i 'El secreto del cofre de Midas', a La 2.

Un ciuDadANO eJemplar

22.40 / ANTENA 3 / Intriga ★★★

Director: F. Gary Gray

Actors: Gerard Butler, Jamie Foxx, Colm Meaney, Leslie Bibb, Josh Stewart, Viola Davis, Bruce McGill

País: EUA (2009) 108 minuts

Gary Gray és el director de 'The Italian job', de la polèmica 'Straight Outta Compton' i de la vuitena entrega de 'Fast & Furious'. 'Un ciudadano ejemplar' compta amb aquesta excel·lent qualitat visual, però el seu guió flaqueja al seu terç final, i s’acosta a la idea feixistoide del justicier urbà que va poblar les pantalles de Hollywood als anys 70 i 80. En aquesta ocasió, el protagonista és Gerard Butler, que interpreta el feliç marit d’una bella dona i pare d’una nena… que (i perdó per exposar-los aquesta part de la pel·lícula) són assassinades per un lladre que entra a robar a la casa de la parella. Però quan un tribunal absolutament incompetent permet que el criminal quedi en llibertat per obra i gràcia del guionista de torn, l’home planeja una duríssima venjança, en un recorregut sagnant que 

rieu-vos de la saga 'Saw'. L’únic que pot parar-lo és el fiscal (Jamie Foxx), que també està en el seu punt de mira per la seva responsabilitat en el cas.


Cars

15.20 / LA SEXTA / Animació ★★★

Direcció: John Lasseter

País: EUA (2006) 116 minuts

Divertida pel·lícula d’animació dirigida. Rayo McQueen és un vehicle, un vanitós cotxe que aspira a ser campió de carreres i que haurà de canviar d’actitud quan es perd a la llegendària Ruta 66.


Madagascar 3: de marCHa pOr Europa

15.45 / CUATRO  / Animació ★★

Direcció: Eric Darnell, Conrad Vernon, Tom McGrath

País: EUA (2012) 85 minuts

Tercera entrega de la saga 'Madagascar', amb les peripècies del lleó Alex, la zebra Marty, la girafa Melman i la hipopòtam Gloria, que, decidits a tornar com sigui al Zoo de Nova York, s’enrolen en un circ.


sE mOntÓ la gorda

17.30 / CUATRO  / Comèdia  ★★

Director: Adam Shankman

Actors: Steve Martin, Queen Latifah, Eugene Levy, Joan Plowright, Missi Pyle, Jean Smart

País: EUA (2003) 105 minuts

Comèdia poc destacable amb un títol que juga amb les mides de Latifah. Martin és un advocat divorciat, sense sort amb les noies, que busca parella a internet amb un resultat inesperat: una robusta noia negra okupa casa seva.


Contact

19.00 /  TVE-1 / Ciència-ficció ★★★

Director: Robert Zemeckis

Actors: Jodie Foster, Matthew McConaughey, James Woods, John Hurt, Tom Skerritt, William Fichtner

País: EUA (1997) 150 minuts

Una noia que treballa amb científics que analitzen ones de ràdio procedents de l’espai detecta un missatge amb les indicacions per fabricar una nau.


resacÓN 3

22.05 / TVE-1 / Comèdia ★★

Director: Todd Phillips

Actors: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Ken Jeong, Justin Bartha, John Goodman, Heather Graham

País: EUA (2013) 100 minuts

Tercera entrega, la més fluixa i esbojarrada, de les comèdies iniciades el 2009 amb 'Resacón en Las Vegas'. Aquí, l’amic oriental del quartet, que estava empresonat a Bankgok, aconsegueix fugar-se i arribar als EUA. Però és buscat per un home i la seva banda. Un dia aquest gàngster reté Doug i amenaça amb matar-lo perquè els altres tres busquin Chow i l’hi entreguin.


Terminator Salvation

21.30 / LA SEXTA / Ciència-ficció ★★★

Director: McG

Actors: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter

País: EUA (2009) 115 minuts

Quarta entrega de la saga Terminator, més sorollosa i fosca, realitzada pel director d'Els àngels de Charlie'. Bale interpreta el líder rebel John Connor, la gran esperança de la humanitat per lluitar i derrotar els robots assassins que poblen la Terra, i a qui visita a més un misteriós personatge que diu haver sigut amic del seu pare.


El secretO del cofre de Midas

23.00 / LA 2 / Aventures ★★

Director: Jonathan Newman

Actors: Michael Sheen, Lena Headey, Sam Neill, Ioan Gruffudd, Aneurin Barnard, Keeley Hawes

País: Regne Unit (2013) 95 minuts

Aventures juvenils per a tota la família, ambientades a l’Anglaterra victoriana, on Sam Neill és un dolent molt dolent i Michael Sheen exerceix d’heroi.


Gloria

23.30 / TV-3 / Drama ★★★

Director: Sidney Lumet

Actors: Sharon Stone, Jeremy Northam, Cathy Moriarty, Jean-Luke Figueroa, Mike Starr, George C. Scott

País: EUA (1999) 103 minuts

Nova versió, tan correcta i fidel a l’original com previsible. És un drama criminal ben plantejat, encara que una mica encotillat, on Stone va demostrar ser més que la provocadora actriu d’Instint bàsic.


La vida de David Gale

0.30 / ANTENA 3 / Drama ★★★

Director: Alan Parker

Actors: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Gabriel Mann, Matt Craven, Leon Rippy, Rhona Mitra, Jim Beaver

Notícies relacionades

País: EUA (2003)  130 minuts

Spacey és un professor universitari i activista que és condemnat per la violació i mort d’una col·lega. Abans de la seva execució, ofereix una entrevista a una reportera.