Pel·lícules a TV avui dilluns 27 de març del 2017

'Yo robot' i 'Terminator', a Cuatro; 'La reina mora', a La 2; 'Death Race: La carrera de la muerte', a La Sexta, i 'Eliminators', a FDF, són els films més destacats de la nit

3
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

La programació de pel·lícules avui a la tele té com a films més destacats 'Yo robot' i 'Terminator', a Cuatro; 'La reina mora', a La 2; 'Death Race: La carrera de la muerte', a La Sexta, i 'Eliminators', a FDF.

Yo robot

22.50 / CUATRO / Ciència-ficció  ★★★

Director: Alex Proyas

Actors: Will Smith, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood, Chi McBride, Alan Tudyk, James Cromwell, Shia LaBeouf

País: EUA (2004) 115 minuts

Cuatro celebra un 'Dia de l’androide' amb un parell de bons títols del gènere fantàstic: aquest 'Yo robot' i, a l’acabar, 'Terminator'. Alex Proyas, director de la recent 'Dioses de Egipto', va realitzar amb dignitat aquest film futurista amb adequats efectes visuals, basat en el famós llibre homònim de Isaac AsimovIsaac Asimov. El guió original va ser retocat per afavorir el desenvolupament del paper de Will Smith, que també hi participava com a productor executiu. La trama de 'Yo robot' se situa en el ja no tan llunyà any 2035, quan els robots formen part quotidiana de la societat i ajuden els humans. Però quan un d’ells es veu implicat en el suïcidi d’un científic, un policia i una psicòloga es disposen a investigar el cas.


LAs CuatrO plumAs

19.40 / PARAMOUNT C. /  Aventures ★★★

Director: Shekhar Kapur

Actors: Heath Ledger, Kate Hudson, Wes Bentley, Djimon Hounsou, Michael Sheen

País: Regne Unit (2002) 125 minuts

Nova versió del clàssic de Zoltan Korda del 1939, amb el desaparegut Heath Ledger com a protagonista. L’actor encarna un jove oficial britànic que renuncia al seu càrrec just abans d’una campanya bèl·lica al Sudan. Acusat de covardia per la seva pròpia nòvia i amics, intentarà més tard netejar el seu nom.


La reina mora

21.55 / LA 2 / Drama ★★

Director: Raúl Alfonso i Eusebio Fernández Ardavín

Actors: Antoñita Moreno, Pepe Marchena, Miguel Ligero, Antonio Riquelme, Casimiro Hurtado, J. Açores

País: Espanya (1955) 87 minuts

'La reina mora' és una adaptació d’una popular sarsuela dels germans Álvarez Quintero, ambientada a la Feria de Abril de Sevilla. Narra la tràgica història de la bella Coral, que veu com s’enfronten per ella Antonio, un home que la pretén, i Esteban, el seu nòvio. El primer acaba ferit i el segon, a la presó.


Death Race: La carrera de la mUErtE

22.30 / LA SEXTA  / Acció ★★

Direcció: Paul W.S. Anderson

Actors: Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane, Natalie Martinez, Max Ryan, Jacob Vargas

País: EUA (2008) 89 minuts

Entretingut còctel d’acció i ciència-ficció, basat en 'La carrera de la muerte del año 2000', rodada per Paul Bartel el 1975. El dur Jason Statham és un home empresonat injustament en un centre penitenciari de màxima seguretat. Per recuperar la llibertat es veu obligat a participar en una carrera de cotxes amb regles molt violentes.


Eliminators

22.30 / FDF / Acció  ★★

Director: James Nunn

Actors: Scott Adkins, James Cosmo, Olivia Mace, Stephen Marcus, Stu Bennett, Mem Ferda, Daniel Caltagirone

País: EUA (2016) 94 minuts

Pel·lícula d'acció de baix pressupost, al servei del musculós Scott Adkins (el d'‘Invicte’). Aquest és un antic agent viudo i amb una filla de 8 anys, que elimina tres lladres que entren a robar a casa seva i amenacen la nena. Però tot és un pla organitzat per un antic enemic, que posa en perill la seva vida actual i la criatura.


Terminator

0.55 / CUATRO / Ciència-ficció  ★★★★

Director: James Cameron

Actors: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn, Paul Winfield, Lance Henriksen, Rick Rossovich

Notícies relacionades

País: EUA (1984) 108 minuts

En un futur en què humans i robots lluiten a mort per dominar la Terra, aquests últims envien al present un cíborg (Arnold Schwarzenegger, de dolent) per localitzar i matar la dona que s’ha de convertir en la mare del líder dels rebels que els combaten. Cameron va debutar amb aquest gran clàssic del cine de ciència-ficció.

irobot

irobot

Temes:

Will Smith