Tensió amb la premiada 'Argo', de Ben Affleck, i 'Duplicity'

L’actor Ben Affleck, en la pel·lícula ’Argo’

L’actor Ben Affleck, en la pel·lícula ’Argo’

1
Es llegeix en minuts
Per TXERRA CIRBIÁN

Una nit d'alta tensió per a qui els agrada les emocions fortes. Per un costat ‘Argo’, l'esplèndid drama dirigit i protagonitzat per Ben Affleck, que explica l'assalt de centenars d'estudiants a l'ambaixada dels EUA a Teheran (Antena 3, 22.10) i, després, el 'thriller' sobre espionatge industrial ‘Duplicity’ (TVE-1, 22.15), amb Clive Owen i Julia Roberts.

DRAMA

Argo

22.10 ANTENA 3 TV  Direcció:

 Ben Affleck Actors: Ben Affleck, John Goodman, Alan Arkin, Bryan Cranston

De la mateixa forma que el seu treball com a actor sol ser criticat, quan Ben Affleck se situa darrere la càmera, concita l'aplaudiment, cas de l'esplèndida Adiós pequeña, adiós (2007) i de Ciudad de ladrones (2010). Aquí va recórrer a una història real, la de la crisi dels ostatges a l'Iran, el 1979, quan centenars d'estudiants van assaltar l'ambaixada dels EUA a Teheran i van retenir 52 persones durant un any i mig. Sis membres de la legació diplomàtica van aconseguir escapolir-se'n i refugiar-se a la casa de l'ambaixador canadenc. La pel·lícula, dotada de gran ritme i suspens, relata la seva odissea per intentar fugir del país. I si el seu primer Oscar li va arribar potser massa aviat, com a coguionista (amb el seu amic Matt Damon) de L'increïble Will Hunting, Argo li va fer justícia com a director i coproductor (amb George Clooney) amb l'Oscar a la millor pel·lícula.

INTRIGA

Duplicity

Notícies relacionades

22.15 TVE-1 Direcció: Tony Gilroy Actors: Clive Owen, Julia Roberts, Carrie Preston, Paul Giamatti, Tom Wilkinson, Dan Daily, Denis O’Hare, 

Tony Gilroy és el cotitzat guionista de la saga de Jason Bourne, així com director de la nova trilogia, que en la cinquena entrega està prevista per al 2015. Fa set anys, després d'escriure el llibret de L'ultimàtum de Bourne, Gilroy va debutar en la direcció amb la destacable Michael Clayton, amb George Clooney. I sols dos anys després va rodar Duplicity, un sòlid i elegant thriller que compta amb un repartiment estel·lar que aconsegueix aixecar la pel·lícula.

Temes:

Ben Affleck