Entrevista

Ginés ‘Corregüela’: així és el ‘tiktoker’ dels entrepans XXL ‘ben xops d’oli’

  • L’hortolà jaenès ha convertit la preparació dels seus entrepans gegants en un autèntic fenomen viral

  • ‘Corregüela’ ha gravat per a EL PERIÓDICO un vídeo per ensenyar-nos el seu entrepà preferit

Ginés ‘Corregüela’: així és el ‘tiktoker’ dels entrepans XXL ‘ben xops d’oli’
5
Es llegeix en minuts
Jose Real

Ginés Juan ‘Corregüela’ (@ginescorreguela) és un dels personatges del moment a TikTok. Potser no els sona el seu nom, però gràcies als seus entrepans XXL, aquest home d’Úbeda de 52 anys ha passat de tenir uns quants centenars de seguidors i no saber gravar un vídeo amb el mòbil a tenir més de 840.000 admiradors a la xarxa social per excel·lència dels centennials.

Tothom qui ha vist algun vídeo dels menjars de Ginés es fa les mateixes preguntes: ¿Realment es menja aquests enormes entrepans? ¿Com deu tenir el colesterol? I sobretot: a més d’aquests enormes entrepans, ¿en què més es basa la seva dieta diària? A EL PERIÓDICO hem parlat amb ell i respondrem a tots aquests interrogants al llarg d’aquest reportatge.

Tornada a la terra

Tornada a la terraVa néixer a Úbeda (Jaén). Tot i que, segons explica, els vincles més estrets els té amb la població de Torreperogil, lloc de vida i residència familiar. És el més gran de cinc germans, està casat amb la dona que va conèixer quan tenia 16 anys i és pare de dues filles.

Aquest «‘influencer’ de l’agricultura» viu de la venda de verdures que planta a la finca familiar que gestiona amb el seu germà i també treballa com a regador en una finca.  Tota la seva família s’ha dedicat des de sempre a l’hort. Però ell, durant més de dues dècades, va decidir treballar en la construcció. Amb el temps, Ginés va tornar a les seves arrels per entregar-se en cos i ànima al camp. «La terra sempre tira», afirma, convençut.

El sobrenom ‘Corregüela’

El seu pare, que alguna vegada ha aparegut en els seus vídeos virals de TikTok, quan era petit treballava a casa d’uns senyorets que organitzaven jornades de caça. «Hi ha una herba que es diu corregüela i que li agrada molt als conills», explica Ginés. El seu pare cada matí anava a agafar-ne. «Antoñito, ¿on vas? ‘A buscar corregüela per als conills’, deia ell... Així un dia rere l’altre fins que al final l’anomenaven ‘el Corregüela’, sobrenom que s’ha quedat per a tota la família», explica l’‘influencer’ en una entrevista amb aquest diari. 

Una estrella a TikTok

El primer vídeo de Ginés es va publicar l’agost de 2021 i no té res a veure amb els que l’han fet popular: «Era estiu i tenia un munt de cogombres sembrats. Volia gravar-ho però no en sabia, així que la meva dona i la meva filla em van ajudar.» Veient les desenes de comentaris que va generar el vídeo, la seva filla, Laura, «em va dir que m’obrís un compte a Instagram i a TikTok».

No va ser fins al setembre quan va arribar el primer vídeo viral gràcies als seus entrepans bestials. «Com que em passo el dia treballant al camp necessito un dinar contundent, però no puc portar menjar calent, per això em faig un entrepà. A mi m’agrada que tinguin almenys tres o quatre ingredients», afirma.

L’autenticitat i el desinterès per monetitzar la seva influència enganxa els seus seguidors


Les receptes, d’allò més variades, van des d’entrepans amb colacao, xocolata i dònuts fins al seu preferit: carn freda (uns deu filets) amb sis ous i pernil. Dolç o salat, aquest tiberi gastronòmic té un denominador comú: l’oli d’oliva en quantitats ingents, la seva autèntica debilitat. «Obro el pa i bolco l’ampolla d’oli, que quedin ben xop», expressió que ja s’ha convertit en un signe d’identitat en tots els seus vídeos.

@ginescorreguela

Avui entrepà d’oli, xocolata i Cola Cao

♬ so original – Ginés correguela

El secret de la longevitat

El primer que fa aquest hortolà tot just s’aixeca és prendre un got d’aigua i un ‘chupito’ d’oli d’oliva. «Els meus avis ho feien i van viure gairebé 100 anys, el meu pare ho continua fent i en té més de 80», explica. Immediatament se’n va al bar i pren dos o tres cafès amb xurros, ritual que repeteix cada dia perquè «li agrada moltíssim parlar amb la gent». 

Després marxa al camp a treballar, on es passa tot el dia fins que arriba el moment, cap a les 2 de la tarda, de gravar el vídeo a TikTok mentre es prepara l’entrepà. I és llavors quan molts es pregunten: ¿de debò s’ho menja tot? Ginés es mostra taxatiu: «Tothom qui veu els meus vídeos en directe pot comprovar que em menjo l’entrepà mentre parlo amb els seguidors, no hi ha trampa».

Un altre dels dubtes que sorgeixen és si, després de menjar-se aquests enormes entrepans que podrien alimentar diverses persones, té gana per sopar. «M’encanten els guisats i gairebé cada nit menjo algun plat de cullera. La sopa mai falta en el meu dia a dia».  

«Tothom pot comprovar que em menjo l’entrepà, no hi ha trampa»

Sa com un roure

Notícies relacionades

Quant als nivells de colesterol, Ginés explica que està pendent d’una analítica rutinària que es va fer poques hores després aquesta entrevista. Això sí, aquest ‘influencer’ hortolà afirma que té una salut esplèndida i que només té la tensió una mica alta, malgrat les grans quantitats d’ou i oli que es posa als entrepans. «Només utilitzo ous de les meves gallines. Es mouen lliurement pel corral, sense estrès, així que és impossible que aquests ous tinguin colesterol», explica. «He arribat a menjar-ne dotze en un dia. Si l’ou fos dolent, ja estaria mort», afirma, contundent. 

La naturalitat, la clau de l’èxit

La naturalitat, la clau de l’èxit«El que la gent veu als vídeos és el que soc, ni més ni menys. Qualsevol persona que em conegui ho pot confirmar», explica l’home. La seva espontaneïtat i proximitat amb els seus seguidors han sigut clau per convertir-se en tot un ‘influencer’ a les xarxes socials. Ara que els seus vídeos s’han convertit en veritables èxits virals, aquest agricultor explica que ja hi ha algunes marques que comencen a mostrar interès en el seu «personatge». Però ell, de moment, afirma que només es planteja continuar vivint la vida a la seva manera. Com ha fet sempre.