PERFIL

Pauline Chalamet, molt més que ‘la germana de’ Timothée

  • L’actriu, guionista i directora brilla a ‘La vida sexual de las universiarias’ com una ingènua jove d’Arizona en procés d’alliberament

Pauline Chalamet, molt més que ‘la germana de’ Timothée
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘La vida sexual de las universitarias’ (HBO Max), nova creació de Mindy Kaling (mà a mà amb Justin Noble), gira entorn del que indica el títol, però també altres classes de vida: la social i la laboral i la sentimental. Totes abordades amb una comicitat irresistible per un grup de joves actrius de les quals, fins ara, no havíem sabut gaire cosa, i això contribueix al fet que resultin tan creïbles. 

Amrit Kaur és Bela, aspirant a guionista de comèdia; Renée Rapp és Leighton, bastant vergonyosa, geni de les mates i lesbiana en secret; Alyah Chanelle Scott és Whitney, futbolista estel·lar i filla de senadora, i Pauline Chalamet és Kimberly, una ingènua jove d’Arizona que té un nòvio que la deixa just quan li roba la virginitat. 

Així és: Chalamet és família del famós Timothée, l’Elegit de Dune i futur Willy Wonka, però abans de començar a fer acusacions de favoritisme i comentaris misògins de l’estil «aquesta noia està en una sèrie d’HBO Max perquè és germana de qui és», convé: 1) Veure almenys un capítol de la sèrie, i 2) investigar sobre el dur que ha treballat Pauline Chalamet per arribar al seu primer gran paper. 

De fet, ‘La vida sexual de las universitarias’ ni tan sols és la primera sèrie que estrena: abans hem pogut veure Chalamet a ‘Ahora es el momento: CAOS (disponible a Filmin), conclusió de la creació de Sullivan Le Postec sobre les lluites LGBTQI. En el llarg de cine, va debutar del braç de Judd Apatow a ‘El rey del barrio’. I abans de tot això hi ha encara més treball, la majoria bastant al marge de la indústria, a la recerca abans del gaudi propi i l’aprenentatge que de la fama. 

Estudis pagats de la seva butxaca

Notícies relacionades

Chalamet anava cap a ballarina de Broadway, com la seva mare abans de convertir-se en ‘broker’ immobiliària. Als 10 anys va participar en una producció d’‘El somni d’una nit d’estiu’. Ha estudiat molt i no en qualsevol lloc: a la School of American Ballet, l’institut artístic LaGuardia de Manhattan (el de Fama), el college d’elit Bard School i a l’Studio-Théâtre d’Asnières. Però abans de dir «és clar, segur que s’ho podia permetre», hem de saber que només es va poder costejar el Bard treballant mentre estudiava. Igual que el seu personatge a ‘La vida sexual de las universitarias’ per anar a classe i alliberar-se a l’imaginari Essex College de Vermont. 

Des de fa cinc anys, Chalamet s’ha mogut sobretot en el món del curtmetratge, no només com a actriu (té diversos premis per Adulting), sinó també com a guionista i directora. És a dir, parlem d’una triple amenaça en el millor sentit possible. Compte amb ella.

Temes:

HBO Sèries