Perfil

Khaby Lame, l’home senzill que arrasa a TikTok

  • El cap de la xarxa del postureig és aquest italià d’origen senegalès que va ser obrer abans que el creador de contingut que més creix a la plataforma.

Khaby Lame, l’home senzill que arrasa a TikTok
2
Es llegeix en minuts

Pelar un plàtan no és tan difícil. No fa falta fer savis talls amb un ganivet de carnisser, n’hi ha prou d’agafar-lo i treure-li la pela. Khabane Lame, de 21 anys, ha trobat la fórmula per triomfar a TikTok, la xarxa social de moda entre els joves, on cridar l’atenció amb vídeos curts es converteix sovint a buscar la manera menys ortodoxa de fer alguna cosa. Davant vídeos virals amb trucs absurdament complicats per a la vida diària, Khaby Lame aposta per la senzillesa. ¿Tu necessitaries un estrany artefacte per posar-te els mitjons? ¿T’entossudiries a colar una ampolla entre els barrots d’un balcó posant-la en horitzontal? Ell tampoc. Mostra com ho faria el comú dels mortals, entretanca els ulls i l’acompanya amb un gest de mans estès, a tall de voilà

Amb aquesta paròdia a base de vídeos muts –només recorre a la seva expressivitat–, Khaby Lame ha escalat a TikTok fins a superar els 72 milions de seguidors. El març del 2020 va anar a totes amb la plataforma quan, a l’esclatar la pandèmia, es va tancar a la seva vivenda oficial a Chivasso, una comuna de Torí, sense res més a fer després que el fessin fora de la fàbrica.

@khaby.lameWhy? ##learnfromkhaby ##ImparaConTikTok ##LearnWithTikTok♬ suono originale – Khabane lame

Més fans que habitants hi ha a Itàlia 

Els seus primers vídeos solien ser en italià, de vegades el parlava amb accent del nord, d’altres incorporava subtítols. No va tardar a descobrir que sobraven les paraules: eren els seus gestos, les cares que posava, el que feia riure la gent. El seu pare, senegalès, de tant en tant obria la porta de la seva habitació i l’emplaçava a buscar una feina seriosa. Però Khaby Lame es va convertir, el maig passat, en el quart perfil més popular de TikTok, quan va superar els 60 milions de seguidors. Té més fans que habitants Itàlia, país en el qual viu des que va complir 1 any, tot i que no disposa de ciutadania italiana per haver nascut a Dakar. Com a tiktoker presumeix d’italianitat: apareix amb la dessuadora de la selecció, dona consells sobre el que no s’ha de fer amb la pizza. No tenir passaport europeu no li ha suposat un problema fins ara, quan, llançat per la seva nova carrera, topa amb la burocràcia per aconseguir un visat que li permeti anar als Estats Units, per exemple. 

En cas de seguir amb el ritme de creixement actual, Khaby Lame no tardarà a atrapar Charli D’Amelio, de 17 anys, l’estrella de TikTok, amb 114,8 milions de seguidors. La nord-americana protagonitzarà un ‘reality’ juntament amb els seus pares i germana, a l’estil Kardashian. A Khaby Lame li agradaria ser actor com el seu admirat Will Smith –al qual va dedicar un vídeo–, fer sèries de Netflix o pel·lícules còmiques com Eddie Murphy.

Notícies relacionades

  

@khaby.lameLa persona dopo la @ tu deve un taglio vaig donar capelli ##foryoupage ##foryou ##comic ##capelli♬ suono originale – Khabane lame

A Instagram posa somrient amb els seus col·legues del barri –«la gent real té pocs amics», ha escrit sota una foto– i s’abraça amb una noia de Chivasso, la seva nòvia oficial. En l’aspecte material el seu somni és guanyar prou diners com per comprar una casa a la seva mare. Gairebé tres dècades després que el ‘Common People’ de Pulp es convertís en un himne generacional, el tipus corrent que Khaby Lame representa ha aconseguit rendir la xarxa social del postureig.

Temes:

Itàlia TikTok