Laura Wasser, l’advocada de Hollywood que cobra mil dòlars l’hora

  • La lletrada de Kim Kardashian s’ha especialitzat a desbrossar els divorcis de les estrelles del cine, la música, l’esport i la televisió.

Laura Wasser, l’advocada de Hollywood que cobra mil dòlars l’hora
2
Es llegeix en minuts

Des que Kim Kardashian va anunciar que dipositava el seu divorci a les mans de Laura Wasser, l’advocada matrimonialista més cèlebre de Hollywood està protagonitzant una d’aquestes campanyes publicitàries que no et proporcionen ni els diners ni una fabulosa maquinària de relacions públiques. ¿Què tal un perfil a l’estil gossos i ‘chaise longue’ a ‘The New York Times’? ¿I una peça al diari francès ‘Le Monde’? ¿O millor un senyor article a ‘The Sunday Times Magazine’?

En totes elles, la lletrada que cobra gairebé mil dòlars l’hora i que ha pilotat els divorcis de Johnny Depp o Angelina Jolie –només per esmentar els més cruents– dona compte dels forts sobre els quals ha construït la seva carrera.

Mediàtica i pràctica

Un: sap com tractar les estrelles. »Escolta, no pots estar fumant marihuana quan estàs al telèfon amb la teva advocada», li va dir a un rocker. Dos: la ‘senyora Lobo’ de les ruptures desplega un implacable sentit pràctic. «Si estàs a punt d’embarcar-te en un divorci i ets famós, pensa-t’ho dues vegades: tingues en compte les vides que poden veure’s afectades i pensa en la resta de la teva vida». O el que és el mateix: fes el favor de negociar la divisió del patrimoni, així com la custòdia i la manutenció dels fills, als despatxos i no al jutjat, d’on en pots sortir en un ‘bodybag’ emocional i financer.

Notícies relacionades

I tres: tot en ella desprèn l’aroma del privilegi. Certament, va començar l’escalada al cim del tiberi matrimonialista a pocs metres de la cimera. El seu pare, que ja havia portat els divorcis de Mia Farrow i Steven Spielberg, la va fitxar com a advocada ‘de nínxol’ per al seu superbufet: ¿qui millor que la seva filla, llavors d’uns vint anys, per connectar amb les estrelles joves i sense nord?

Llibre, podcast i app

D’un temps ençà, a més del llibre ‘No tiene por qué ser así: cómo divorciarte sin destruir a tu familia ni acabar en bancarrota’, l’advocada de Stevie Wonder i Britney Spears i que va inspirar el personatge de Laura Dern a ‘Historia de un matrimonio’ també té una app per a divorcis exprés i un podcast sobre l’assumpte. «Als clients els commino a separar el legal de l’emocional, cosa en què no puc ajudar. El meu matrimoni va durar 14 mesos als 90. ¿Què en sé jo?». De fet, ni s’ha tornat a casar ni pensa fer-ho. Té 52 anys, dos fills de pares diferents i insisteix que el seu ‘métier’ són les ruptures, no la vida conjugal. «Potser només soc una vella ‘hippy’ que procrea amb qualsevol que se li presenta», diu amb la seva desimboltura A-list.