Kate Winslet: 10 coses que cal saber abans de l’estrena de la sèrie d’HBO

  • Una dècada després de ‘Mildred Pierce’, la popular actriu anglesa torna amb ‘Mare of Easttown

  • Crítica de ‘Mare of Easttown: retrat de dona amb crim al fons

Kate Winslet: 10 coses que cal saber abans de l’estrena de la sèrie d’HBO

HBO

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Russell T. Davies va crear el seu primer paper important

Així és: el pare de ‘Years & years’ i ‘It’s a sin’ va escriure la sèrie del 1991 ‘Dark season’, en la qual Kate Winslet era Reet, una estudiant que investigava amb un parell de col·legues el misteriós Sr. Eldritch, la companyia del qual regala ordinadors als nens. La va rodar amb 15 anys.

Va lluitar realment pel seu paper a ‘Titanic’

Segons va explicar a ‘Rolling Stone’ el 1998, però va negar més endavant, li interessava tant el paper de Rose que va trucar directament a James Cameron al seu cotxe i li va dir: «He de fer això, i estaries boig si no em fitxessis». A més, li va enviar roses. «De part de la teva Rose».


Va fer una breu carrera com a baladista

Fa 20 anys va publicar el single ‘What if’, balada que formava part de la banda sonora d’un animat ‘Conte de Nadal’ no especialment memorable; de fet, es considera una de les pitjors adaptacions del clàssic de Dickens. La cançó va ser, atenció, número 6 al Regne Unit, ¡i 1 a Irlanda, Bèlgica i Àustria! Però a ella no li agrada que li posin.

Està en contra del bòtox i el Photoshop

Ara fa una dècada, Winslet va prometre al ‘Daily Telegraph’ que mai cediria a la cirurgia estètica. «Soc actriu, i no vull congelar les expressions del meu rostre», va dir. Al contracte que va firmar com a imatge de L’Oréal el 2015 s’estipulava que la companyia no podia retocar les fotos amb Photoshop.

Està casada amb un nebot de Richard Branson

El marit de Winslet, que solia respondre al nom de Ned Rocknroll (avui torna a ser Ned Abel Smith), és nebot del fundador de l’imperi Virgin Group, els negocis del qual van de l’aviació al turisme espacial. La Kate es va encapritxar del Ned mentre fugien d’un incendi a l’illa privada de Branson.


Guarda el seu Oscar al bany de baix

Ho va explicar, per exemple, a ‘The Graham Norton show’ (veure vídeo de sota). Va deixar allà l’Oscar obtingut el 2009 per ‘El lector’ perquè tots els seus convidats poguessin tenir el seu moment de glòria davant el mirall. «Pots saber qui ho ha fet, perquè estiren la cadena i després passen cinc minuts. Estàs jugant amb l’Oscar...».

Intenta ‘agafar’ records de cada rodatge

Segons va explicar a una entrevista amb ‘The Guardian’, un dels lavabos de casa seva prové del plató de la sèrie ‘Mildred Pierce’ («les aixetes són una merda», avisava). També es va emportar totes les cortines de la caseta de camp de ‘The holiday (Vacances)’. Pel que sembla, els seus fills Mia, Joe i Bear les han retallat per tunejar-se els texans. ¡Crim!

La temporada de promoció li provoca nàusees

«Sempre m’ha semblat desconcertant», va dir a una entrevista recent amb ‘Vanity Fair’. «El bombo i platerets i el desaprofitament d’uns diners que podrien haver-se utilitzat per fer més pel·lícules independents, en primer lloc, o construir fotudes escoles».

Ha tingut problemes amb l’accent

En una enquesta entre actors nord-americans residents a la Gran Bretanya, el seu accent de ‘Titanic’ va obtenir 2,4 punts de 5. Però ja ha començat a rebre felicitacions pel seu accent del comtat de Delaware, gens senzill d’imitar, a la sèrie d’imminent estrena ‘Mare of Easttown.

Va protegir Angourie Rice en una escena íntima

Ni més ni menys que des del maleter del cotxe on, en una rara escena romàntica de ‘Mare of Easttown, la jove actriu australiana havia de fer-se un petó i intercanviar tendresa amb una altra actriu. Va explicar a ‘Vanity Fair’: »[Rice] és un any més jove que la meva filla Mia i vaig tenir l’instint de protegir-la durant aquesta escena perquè, de sobte, els dos operadors de càmera eren homes».