Nominada als Oscar

Amanda Seyfried: hi ha una actriu a Hollywood que ho fa tot

  • L’actriu interpretarà Elizabeth Holmes, la falsa guru biotecnològica de Silicon Valley, en l’esperada sèrie sobre el cas

  • La intèrpret, la carrera de la qual fluctua entre el cine de crispetes i l’art i assaig, parteix com a favorita a l’Oscar pel seu paper a ‘Mank’

Amanda Seyfried: hi ha una actriu a Hollywood que ho fa tot
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha mal que per bé no vingui. Finalment ens quedarem sense saber com hauria personificat Kate McKinnon (guanyadora de l’Emmy per ‘Saturday night live’) Elizabeth Holmes, creadora de cert fals invent que havia de revolucionar les anàlisis sanguínies. Pel que sembla, la culpa és dels conflictes d’agenda. Probablement ‘The dropout’, que així s’anomena el projecte de sèrie, es rodarà alhora que ‘Joe Exotic’, la versió dramàtica de ‘Tiger king’, en què McKinnon serà Carole Baskin.

El costat bo de la història: a canvi, sabrem què fa amb Holmes algú tan brillant com Amanda Seyfried, recent nominada a l’Oscar com a millor actriu secundària pel seu Marion Davies de ‘Mank’.

Llegenda fosca

‘The dropout’ ha sigut abans podcast i llarg episodi del programa 20/20. I a partir d’aquesta història, el periodista John Carreyrou va escriure un llibre, ‘Mala sangre: Secretos y mentiras en una startup de Silicon Valley’, del qual va sorgir el documental ‘The inventor’ i sorgirà, en principi, una pel·lícula amb Jennifer Lawrence.

Tard o d’hora, tothom coneixerà la fosca llegenda de Holmes, que va deixar Stanford per fundar una companyia pròpia, Theranos, el producte estrella de la qual seria la caixa Edison, capaç de fer fins a més de 200 proves a partir de la (poca) sang extreta d’una punxadeta al dit. Holmes va aconseguir inversions per valor de centenars de milions de dòlars per a un miracle que, en realitat, no ho era: els resultats no eren precisos i, en molts casos, s’aconseguien amb maquinària d’altres companyies.

L’amable i l’estrany

Notícies relacionades

L’amable i l’estranySi alguna cosa té Seyfried a favor seu, són els seus enormes ulls blaus, peça clau del personatge fabricat per la pètria Holmes per hipnotitzar inversors i mitjans. Aquesta mirada oceànica ha atret els directors i productors més diversos: la carrera d’aquesta actriu ha fluctuat constantment entre el ‘mainstream’ pur i les visions turbulentes.

Després d’avesar-se a consciència en el culebró ‘As the world turns’ i passar per sèries com ‘Veronica Mars’ i ‘Big love’, en què era promesa del personatge d’Aaron Paul, Seyfried es va convertir en reclam habitual tant en multisales com cines d’art i assaig. L’hem vist, d’una banda, a ‘Mamma mia!’ i seqüela, la rosa fins al deliri ‘Estimat John’ o la versió del 2012 de ‘Els Miserables’, i d’altra banda, en projectes d’Atom Egoyan (‘Chloe’), David Lynch (el revival de ‘Twin Peaks’), Paul Schrader (‘El reverend’) o l’esmentat Fincher (‘Mank’). L’amable i l’estrany.

Temes:

Sèries Cine