Tatiana Maslany: l'actriu de les mil cares

La canadenca, que va encarnar 12 clons d'una dona a 'Orphan Black', serà la cosina de Hulk

zentauroepp54926321 file   tatiana maslany arrives at the 69th primetime emmy aw200922151036

zentauroepp54926321 file tatiana maslany arrives at the 69th primetime emmy aw200922151036 / Jordan Strauss

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

La canadenca Tatiana Maslany (34 anys) acaba de ser elegida per protagonitzar ‘She-Hulk’, la sèrie que se centrarà en les aventures d’aquesta superheroïna femenina. S’uneix així a l’univers de Marvel Comics de la mà de la plataforma Disney+, donant nova vida al personatge de còmic creat per Stan Lee i Steve Buscema el 1980.

Tot i que el seu currículum ja és bastant complet, aquesta és la primera gran incursió de l’actriu al territori dels superherois, i ho fa amb un personatge relativament desconegut pel gran públic. She-Hulk (també coneguda com a Hulka en espanyol), l’‘alter ego’ humà de la qual, l’advocada Jennifer Walters, és, en la ficció, la cosina de Bruce Banner, l’arxiconegut i poderós Hulk. Per error, ella es contagia dels seus descomunals poders després de rebre una transfusió urgent de sang de l’humanoide verd després de ser tirotejada. No obstant, hi ha una diferència abismal entre els dos personatges: mentre ell és una força eixelebrada, que pot arribar a ser destructiva, ella conserva la seva intel·ligència i les emocions humanes.

Recentement
ha interpretat
la predicadora
Alice McKeegan
en la nova
versió
de ‘Perry Mason’

L’actor Mark Ruffalo, intèrpret de Hulk en les pel·lícules recents de Marvel, ha donat la benvinguda a l’actriu a la família via Twitter. Kat Coiro serà qui firmi la realització d’aquesta nova sèrie que, per ara, no té data d’estrena, ja que el rodatge ha sigut posposat per la crisi sanitària de la Covid-19.

Tot i que des de molt petita Tatiana Maslany ha participat en nombroses produccions teatrals i televisives del Canadà i els EUA, són sobretot coneguts per protagonitzar al llarg de cinc temporades el programa de televisió de BBC America ‘Orphan Black’. En aquesta sèrie de ciència-ficció, interpreta magistralment una dotzena de clons d’una dona que intenta escapar-se del seu passat, per la qual cosa acapara gairebé la totalitat del protagonisme en la història. Aquest intens paper, amb el qual va poder lluir totes les seves habilitats interpretatives (cada personatge té gestos, veu i personalitat pròpia, i a més interactuen entre ells en escenes conjuntes) li va valer, de fet, una nominació als Globus d’Or i el premi Emmy a la millor actriu dramàtica el 2016. 

 

Revelació

Notícies relacionades

Abans, l’any 2010, també havia sigut reconegut el seu talent al Festival de Cine de Sundance. Llavors va aconseguir el premi especial del jurat com a actriu revelació per la seva participació en el drama ‘Grown Up Movie Star’. Més recentment també se l’ha pogut veure en la nova versió de la sèrie ‘Perry Mason’, estrenada aquest últim estiu a HBO, en què dona vida a una predicadora, la germana Alice McKeegan.