10 coses que cal saber de Hugh Grant

L'actor compleix 60 anys i torna en gran amb la sèrie 'The Undoing' al costat de Nicole Kidman

zentauroepp54753397 mas periodico 03 09 2020 ilustraci n   10 cosas que hay que 200903120026

zentauroepp54753397 mas periodico 03 09 2020 ilustraci n 10 cosas que hay que 200903120026

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Està a punt de complir 60 anys i de tornar per la porta gran gràcies a la minisèrie d’HBO ‘The undoing’, al costat de Nicole Kidman. En els últims temps havia passat desapercebut interpretant petits papers anecdòtics, fins que va arribar ‘A very english scandal’ i la ficció televisiva el va rescatar per reivindicar-ho en la seva maduresa com un dels millors actors de la seva generació.

  

 

1/ Nobles ancestres

Hugh John Mongo Grant va néixer a Hammersmith el 1960, fill de descendents escocesos, els Grant de Glenmoriston, que inclou militars, metges i exploradors. El seu avi va obtenir una condecoració a la segona guerra mundial per la seva valentia i lideratge. Sempre ha volgut fer una pel·lícula sobre la seva vida.

2/ Inicis artístics

Va ser un estudiant brillant i es va graduar amb honors a Oxford. Va entrar a formar part del grup de teatre de la universitat i allà va aconseguir el seu primer paper a ‘Privileged’ (1982), sobre un grup d’estudiants que munten una obra. Li van oferir emprendre un postgrau en Història de l’Art, però es va decantar per la interpretació.

3/ Bon esportista

Durant la seva formació estudiantil va jugar als equips de criquet, rugbi i futbol del seu institut (era seguidor del Fulham FC). Més tard s’iniciaria en el golf, que practica habitualment. També se l’ha vist participant en tornejos de tennis.

4/ Lord Byron a Espanya

El seu primer protagonista va anar a les ordres de James Ivory a ‘Maurice’ (1987) i poc després acceptaria interpretar Lord Byron a la pel·lícula de Gonzalo Suárez ‘Remando al viento’. Allà va conèixer la que seria la seva parella durant 13 anys, l’actriu i model Elizabeth Hurley.

5/ Cavaller ‘british’

  

 

La seva participació a ‘Quatre bodes i un funeral’ el va llançar a l’estrellat i es va convertir en el rei de la comèdia distingida. Va tornar a asseure’s al tron gràcies a ‘Notthing Hill’ i a partir d’‘El diari de Bridget Jones’ va optar per un registre més canalla. Amb ‘Love Actually’ va tancar la seva època daurada.

6/ Escàndols i activisme

La seva fitxa policial després de ser detingut el 1995 per mantenir relacions amb una dona que exercia la prostitució a la via pública va fer la volta al món. El 2007 va ser detingut per un aldarull amb un ‘paparazzi’ i el 2011 va ajudar a destapar l’escàndol de les escoltes telefòniques de les capçaleres de Rupert Murdoch.

La fitxa policial de Hugh Grant el 1995 va donar carnassa i va fer la volta al món.

7/ Aficionat a l’art

És un gran col·leccionista. La seva gran fita va ser comprar borratxo a Sotheby’s un quadro de Warhol d’Elizabeth Taylor. No li va sortir tan malament el negoci: el va adquirir per 2 milions i el va vendre per 13.

8/ Atacs de pànic

Grant va decidir baixar el ritme professional a causa dels atacs d’ansietat que va començar a patir durant els rodatges. Els primers episodis es remunten a Notthing Hill i recorda que es quedava paralitzat.

9/ Posicionament polític

Notícies relacionades

Es va convertir en un dels assots mediàtics més grans de Boris Johnson, a qui va qualificar com a «supositori de Donald Trump». És antibrexit i defensor del «vot tàctic» per impedir el govern conservador.

10/ Pare de cinc fills

Després de la seva relació amb Hurley i després de diversos festejos, la seva vida s’ha dividit entre dues dones, Tiglan Hong, recepcionista d’un restaurant xinès de Londres, i Anna Elisabet Eberstein, productora sueca, la seva actual dona. Un any tenia un fill amb una, el següent amb una altra, així fins a arribar a cinc.