Adeu Meghan, hola Sofia

La comtessa de Wessex es perfila com la favorita d'Isabel II. No té el 'punch' de la Markle, però dona menys problemes

zentauroepp52834415 royal ascot 2018   day 1   royal carriages featuring  meghan200318124212

zentauroepp52834415 royal ascot 2018 day 1 royal carriages featuring meghan200318124212 / WENN

4
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

En aquests temps en què passen les coses altament improbables, Sofia Ryhs-Jones, la dona del fill petit d’Isabel II, s’ha convertit, als 55 anys, en el membre més fiable de la disfuncional família reial britànica. Amb el ‘Megxit’ en marxa i l’obertura de la fossa sèptica d’Andreu d’Anglaterra –va tenir tractes amb el depredador sexual Jeffrey Epstein–, l’esforçada comtessa de Wessex, que fa anys qye pica pedra calcària, té tots els punts –tot i que sigui per descart– per ocupar un lloc sota el sol mediàtic. 

Ho tenia malament. Per començar, no tenia pedigrí. Era la filla d’un fabricant de pneumàtics i la seva formació es limitava a un secretariat. Expliquen que, després de la primera invitació a palau per conèixer la jove que havia conquerit el volàtil Eduard –a Windsor preocupava el seu esperit saltimbanqui i la seva inclinació sexual–, Isabel II la va descriure a la Reina Mare com una noia «invisible en una multitud». Això sí, tenia una evident retirada a Lady Di, la seva odiada exnora. Li anava de primera per a una maniobra de distracció.

Sofia Ryhs-Jones, molt Lady Di, el dia del seu casament amb Eduard. / instagram

La jugada no va passar inadvertida a Diana. «És una còpia a carbó de mi, es nota que la monarquia està buscant qui em reemplaci», va dir la princesa al biògraf Andrew Morton. Expliquen que un dia que va portar Guillem i Enric amb el seu pare –tenien la custòdia compartida– es va passar uns quants pobles amb la pobra Sofia. Li va dir que la seva «faldilla de Marks & Spencer» no estava «gens malament», tot i que pel salari que devia cobrar «com a secretària» li resultés cara, i coses així.

El ‘Sofiagate’

Passada aquesta època amarga, just un mes abans del seu casament, ‘The Sun’ va publicar unes fotos seves en ‘topless’ en companyia d’un col·lega de feina que la van deixar «devastada». I ja casada, va saltar el ‘Sofiagate’: un reporter de l’extint ‘News of the World’ es va fer passar per un client de l’empresa de relacions públiques que havia muntat i li va fer criticar la família reial i el llavors primer ministre Tony Blair. Va haver de baixar la persiana i adeu dinerets extres.

Lady Di la va menystenir i la premsa li va parar trampes, però ella va continuar remant

Però ella va perseverar, contra vent i marea. Mentre s’empassava tot el que vingués, es va apuntar a l’agenda benèfica i va fer el possible per quedar-se embarassada. Després d’algun avortament, la gestació de la seva primogènita, Lluïsa, va prosperar. Però la nena va néixer prematura mitjançant una cesària que gairebé la porta a l’altre barri. A més, la criatura patia un greu estrabisme i als18 mesos va ser operada sense gaire èxit, cosa que va entendrir Isabel II.

Allà va començar l’afecció entre sogra i nora, que amb el temps s’ha convertit en una inusual intimitat per als estàndards de la Reina, fins al punt que permet que l’anomeni «mare» en públic, i, segons el ‘Daily Mail’, «es dirigeix a ella de la mateixa manera en què ho feia amb la princesa Margarita (la seva germana)».

Isabel II i la seva balsàmica nora Sofia de Wessex. / instagram

Caballs i draps

A part del gust pels cavalls i per mantenir la boca tancada, resulta que la noia «invisible en una multitud» s’ha transformat en una ‘trendsetter’ valorada per revistes com ‘Vanity Fair’. Hi ha qui opina que el responsable dels seus looks és el cap de cuina dels Wessex –no és un error, no–, David Quick, que el 2015 va passar de rostir les seves pulardes a ser el seu estilista de capçalera.

És prescriptora d’estil de la Reina i de Catalina de Cambridge

D’altres, com l’experta en outfits de celebritats Lalla Bronstein, asseguren que Sofia té una gran capacitat de fagocitar idees i que ha copiat, almenys, tres bàsics de l’armari de Meghan Markle: la faldilla de seda, la jaqueta llarga i el vestit d’una sola espatlla.

L’atrevida indumentària de la dona d’Eduard. / instagram

Notícies relacionades

Copiant o no, la comtessa no només llueix els vestits amb seguretat, sinó que arrisca –ha sigut la primera dama a portar pantalons a Ascot, un esdeveniment eqüestre en el qual el ‘dress code’ és més estricte que el d’un casament saudita–, i fins i tot Isabel II s’ha avingut a acceptar els seus consells (pocs, que a ella li costa sortir del ‘british’ ranci, les bosses Launer, els abrics vitaminats i els mocadors de seda al cap).

Si a això s’hi afegeix la seva abnegació, la seva empatia amb el que li posin a davant i la seva facilitat a l’hora de pujar a un faristol –l’analista de comunicació James Bryce assegura que «sap expressar els seus punts de vista de manera eficient i amb confiança natural»–, la Wessex és la vacuna ideal contra els dies ‘horribilis’ que tant mortifiquen la Reina. Adeu, Meghan. Hola, Sofia.


La comtessa multitasca. / instagram

La reina de la motivació

No arribarà mai a ser monarca (com podia aspirar Diana, a menys que «siguin tres» en el matrimoni), però és la indiscutible reina de la motivació. Repassem algunes de les seves característiques: