10 coses que cal saber d'Ana de Armas

L'actriu, nominada als Globus d'Or, serà la nova protagonista de James Bond i interpretarà Marilyn Monroe en un nou 'biopic'

zentauroepp51323179 masperiodico  tassies t ssies  10 cosas que hay que saber de191212195319

zentauroepp51323179 masperiodico tassies t ssies 10 cosas que hay que saber de191212195319

4
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

En un temps rècord, ha aconseguit accedir a l’‘star-system’ de Hollywood i s’ha convertit en una actriu respectada gràcies a la seva nominació al Globus d’Or com a secundària per ‘Puñales por la espalda’. Però el millor encara ha d’arribar: en els pròxims mesos la veurem com la nova protagonista femenina de James Bond a ‘Sin tiempo para morir’ i encarnant Marilyn Monroe en el biopic ‘Blonde’. 

1 / Orígens cubans

Ana Celia de Armas Caso va néixer a Santa Cruz del Norte, a Cuba, el 1988. Els seus pares eren universitaris i va viure una infància còmoda, tot i que sense grans luxes. Aviat va descobrir la seva vocació i als 16 anys ja va ingressar a l’Escola de Teatre de l’Havana. No va acabar els estudis perquè,al complir els 18, va aconseguir el passaport espanyol(els seus avis eren de Palència i Lleó) i va venir a provar sort al nostre país. Mai ha renegat dels seus orígens i almenys una vegada a l’any visita els seus per reforçar els seus vincles afectius.  

L’actriu, en el rodatge del pròxim James Bond.

2 / Primers papers

En una festa d’aniversari va coincidir amb les filles de Jorge Perugorría i es va assabentar que un director espanyol preparava una pel·lícula a Cuba.El director en qüestió era Manuel Gutiérrez Aragón, que no va dubtar a fitxar-la per a ‘Una rosa de Francia’. Va ser el primer a donar-li una gran oportunitat i a adonar-se de les seves possibilitats, afirmant que «aquesta noia arribaria lluny». 

3/ Estrella ‘teen’

Acabava d’arribar a Espanya quan li van oferir participar en una nova sèrie adolescent d’intrigues escolars. ‘El internado’ va ser un èxit que la va catapultar juntament amb companys de generació com Blanca Suárez, Yon González, Elena Furiase o Martiño Rivas. La seva participació a ‘Mentiras y gordas’, en què encapçalava un autèntic ‘dream team’ d’estrelles emergents, entre elles Mario Casas, va culminar la seva etapa de glòria com a diva ‘teenager’. 

4/ Musa ‘low cost’

La seva fama aviat es va convertir en un caramel enverinat. Van començar a escassejar els papers alhora que començava a madurar com a intèrpret. Es va refugiar en el cine de terror amb d’Antonio Trashorras a ‘El callejón’ (2011). Amb ell rodaria la pel·lícula pràcticament casolana ‘Anabel’ (2015). En aquell moment ja havia rebut una proposta per treballar en una pel·lícula americana, ‘Manos de piedra’, juntament amb Robert de Niro, rodatge en què va desprendre simpatia i humilitat. 

De Marilyn Monroe, al pròxim ‘biopic’ de Netflix.

5/ Desembarcament a Los Angeles

Quan es va instal·lar ni tan sols sabia parlar bé anglès. Va començar des de zero i reconeix que no li va resultar gens fàcil. Al principi tot era nou i se sentia aïllada. La competitivitat en els càstings també era molt dura, i la va fer enfrontar-se a totes les seves pors i inseguretats. Va aprendre a tenir paciència, a treure el costat positiu dels fracassos i a no claudicar.

6/ Fidel als seus amics

Igual que no ha deixat d’anar a Cuba, també ha continuat visitant Espanya per compartir moments amb amics com Elena Furiase. Sense anar més lluny, al maig va celebrar el 31è aniversari a Madrid envoltada del seu cercle més estret. A Hollywood també va congeniar amb Keanu Reeves, el seu company de repartiment a ‘Toc Toc’, que la va proposar per al seu següent projecte, ‘La hija de Dios’.  

7/ Casaments, relacions i rumors

Als 23 anys es va casar amb l’actor Marc Clotet, però després de dos anys (2011-2013) es van separar. També va mantenir una relació amb el cineasta David Vitori iara surt amb l’artista cubà Alejandro Pineiro. Se l’ha relacionat amb gairebé tots els seus ‘partenaires’ masculins, d’Edgar Ramírez a Scott Eastwood passant per Benicio del Toro, encara que en realitat, almenys amb els dos primers, els uneix una gran amistat. 

8/ Un gos anomenat Elvis

Al llarg d’aquests anys, de qui no s’ha separat mai ha sigut del seu gos, un bichon maltès que l’acompanya des del 2009. Ell ha sigut testimoni de tots els seus canvis i també ha acaparat bona part de les seves fotos d’Instagram, on és una autèntica estrella.

9 / Anticlixés

Notícies relacionades

Sempre l’ha obsessionat trencar amb el clixé de dona llatina. Per això, ha intentat que els seus papers a Hollywood s’allunyessin el màxim possible dels estereotips quant a físic es refereix. Que una cubana interpreti Marilyn Monroe sens dubte culmina aquest afany seu per no encasellar-se pel seu aspecte o origen. 

10/ Un Bond més actual

Una de les grans curiositats de la temporada és com i fins a quin punt ressetejarà Phoebe Waller-Bridge, creadora-protagonista de la sèrie ‘Fleabag’, el guió de la franquícia. De moment, se sap que el seu duel ‘fora pistes’ és darrere dels diàlegs de l’actriu. 

Temes:

James Bond