Les dietes dels famosos

Abstinència, ingurgitar argila, menjar farinetes, només bolets... Les 'celebrities' són capaces de seguir els règims més inversemblants per no engreixar-se

zentauroepp51210830 mas periodico  combo dietas191204153448

zentauroepp51210830 mas periodico combo dietas191204153448

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Menjar només coliflor, ingurgitar líquids humans [sic] o alimentar-se com en la prehistòria. La llista d’opcions que apareixen a Google quan es tecleja la paraula ‘dieta’ és interminable –i, sovint, esgarrifador, podríem afegir–. I l’‘star-system’, igual que el comú dels mortals o fins i tot més, no escapa al ‘diktat’ del pes ploma, a causa de la pressió que suposa desfilar davant de les càmeres i aparèixer en tot moment impecable. 

Cada dos per tres, les ‘celebrities’ sorprenen –i algunes vegades fins i tot horroritzen– al compartir quin és el seu mètode miraculós (tot i que sigui poc ortodox i gens recomanable) per lluir cos i perdre uns quilets en un no-res. 

Una de les últimes –ens centrarem en aquest article principalment en elles, tot i que ells no els van al darrere– a presumir de seguir un protocol alimentari suposadament idoni, i que li permet mantenir a ratlla una anatomia perfecta, és Elsa Pataky

Dejuni intermitent

Va armar un enrenou considerable a l’afirmar –durant el seu pas per ‘El hormiguero’ per presentar el seu llibre ‘Strong’– que ella i el seu marit, l’actor i també escultural Chris Hemsworth, dejunen de manera intermitent cada dia. És el que es coneix com la ‘dieta 8/16’ (menjar només 8 hores al dia i dejunar les 16 hores restants, incloent-hi hores de son). Asseguren que, tot i que sembli una tortura, els seus beneficis són múltiples: eliminar quilos, millorar la digestió, netejar el cos, rejovenir la pell... 

Jared Leto, 
Hugh Jackman
i Vargas Llosa
són alguns dels
famosos
que passen 16
hores sense
fer cap mos

Especialistes de tot el món es van posar les mans al cap i van mirar de minimitzar la influència d’una prescripció com la que encapçala Pataky, que té altres seguidors entre els famosos: Jared Leto, Miranda Kerr, Hugh Jackman i Nicole Kidman formen part d’aquesta llarga llista. Fins i tot Mario Vargas Llosa ha confessat ser adepte d’aquesta pràctica, tant és així que, pel que sembla, la seva parella, Isabel Preysler, s’ha afegit al moviment. 

I si alguns no mengen, d’altres es posen com el Quico. Més o menys. Fa uns anys la ‘famosa-per-que-sí Kim Kardashian explicava que l’única via que va trobar per desfer-se dels seus mitxelins postembaràs va ser seguir l’estricte programa cetogènic. Consisteix en una ingesta massiva de bons greixos durant setmanes, sense fibres, sucres ni carbohidrats. D’aquesta manera, el metabolisme s’accelera i crema més calories. Però, de nou, els metges alerten sobre els riscos d'aquesta barbaritat: infart, diabetis o pèrdua muscular són part del quadro. 

Alerta nutricional

Una altra practica extrema, posada en dubte per nombrosos nutricionistes, és la que han seguit les actrius i companyes de repartiment en la sèrie ‘Big little lies’, Zoe Kravitz i Shailene Woodley, per baixar de pes ràpidament: es van passar unes setmanes empassant-se litres d’argila. 

Els nutricionistes
alerten contra
la promoció
de les pràctiques alimentàries extravagants

Més salvatjades contra l’organisme que alguns miren de presentar com a dietes miracle: per exemple, la pràctica confessa de Salma Hayek: cada mes es passa entre tres i cinc dies bevent només sucs vegetals. Beyoncé prefereix la ‘Master clean’, també coneguda com a règim de la llimonada, durant la qual només pren suc de llimona barrejada amb aigua, xarop d’auró i pebre de caiena. Per la seva banda, Poppy Delevingne segueix la ‘dieta Montignac’, que li impedeix barrejar grups d’aliments; Victoria Beckham és adepta a l’alcalina (el menú consta de llavors, fruita seca i verdures); Jennifer Aniston i Reese Witherspoon s’han apuntat al ‘baby food’, que els permet únicament menjar farinetes de nadó pobres en calories; Christina Aguilera ha reconegut haver fet una dieta de colors (tots els aliments del dia han de ser del mateix to); Katy Perry segueix els dictàmens de l’‘M Plan’ la base del qual és la ingesta única i exclusiva de bolets (si pot ser, crus) durant dues setmanes, i Toni Garrn, model i exnòvia de Leonardo DiCaprio, manté la seva espectacular figura menjant –o això es diu– només insectes. 

Notícies relacionades

En resum, poques evidències científiques i moltes extravagàncies.