FUTURA MODEL

Paris Jackson reneix a la passarel·la

Només té 19 anys i un tempestuós currículum. La seva adolescència va ser un infern després de la prematura mort del seu pare, Michael Jackson. Ara s'ha fet un forat en el món de la moda.

zentauroepp37912968 paris jackson arrives at the third annual fashion los angele170412102955

zentauroepp37912968 paris jackson arrives at the third annual fashion los angele170412102955 / Willy Sanjuan

4
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

La seva plàcida existència es va veure truncada el 25 de juny de 2009. Només tenia 11 anys quan va perdre bruscament el seu pare, Michael Jackson, i la seva vida va f er un brusc gir. Aquella nena que havia viscut set anys en el polèmic ranxo de 'Wonderland' va haver de fer-se gran de cop i encara avui, als seus 19 anys acabats de complir, sembla no haver superat la mort del rei del pop. Està convençuda que va ser assassinat i assegura que sovint se li apareix en somnis.

Després d'uns anys tèrbols en què Paris ha lluitat per trobar el seu lloc, la filla de Michael Jackson podria començar a encarrilar la seva vida. Si el mes de gener passat s'estrenava com a model per a Chanel amb una sessió de fotos al peu de la torre Eiffel al més pur estil Madonna, emulant una Marilyn rossa en un jeep verd acompanyada de soldats de la segona guerra mundial, el magnetisme dels seus ulls verds ha cridat l'atenció de la prestigiosa firma de models IGM, que ha apostat per ella i li ha fet un sucós contracte. Posar davant de la càmera és el que l'ha ajudat a superar els seus problemes d'inseguretat. «Llavors em trobo guapa», ha confessat Paris en alguna entrevista.

Seria la culminació d'un somni d'aquella jove que es va estrenar en el món de la moda posant al 'front row' de la desfilada de Dior en la setmana de l'alta costura de París i que va aconseguir acaparar totes les mirades. Tant és així que fins i tot s'ha fixat en ella el director de la sèrie musical Star, que ha reservat per a ella el paper de Rachel Wells, una experta en xarxes socials.

Intent de suïcidi

Fins que la mort del seu pare la va col·locar en el punt de vista mediàtic, poc en sabíem d'aquella nena que Jackson havia tingut amb la infermera Debbie Rowe. De la seva mare, Paris només en sabia el nom. Mai va tenir especial interès ni necessitat de conèixer-la. Però no obstant va buscar refugi en la figura materna en el moment més tèrbol de la seva vida. L'any 2013, quatre anys després de perdre el seu pare, Paris va intentar suïcidar-se a base d'ingerir una gran quantitat de barbitúrics i autolesionant-se amb un ganivet carnisser. No era la primera vegada que ho intentava i va ingressar en un centre d'ajuda durant gairebé un any i mig. «Estava realment boja», confessaria uns anys després. Són tantes les ferides que du a la pell que el seu cos mostra cinquanta tatuatges (entre ells nou de dedicats al seu pare) destinats a tapar l'horror viscuts en tots aquells anys. 

 l'atenció de models IGM

Tenia només 14 anys però arrossegava massa pressió. Aleshores, amb més de 700.000 seguidors a Instagram, es va veure desbordada per l'assetjamentent virtual que rebia. «No puc entendre com pot haver-hi tant d'odi en el món, ara mateix. He intentat defensar-me, he tractat de bloquejar tots els haters, no llegir els comentaris. He intentat fer moltes coses», es lamentava.

'Bullying' i violació

Per si això fos poc, en aquella època (en què també va ser víctima de 'bullying' al col·legi) va patir un dels moments més durs de la seva curta però intensa existència, i del qual només parlaria uns anys més tard: va ser violada per un desconegut, «un estrany molt gran», va confessar anys després.

Debbie Rowe, la mare de Paris, que havia renunciat als seus drets sobre ella i el seu altre fill, Prince, va intentar recuperar-los arran de la mort de Jackson. El que la família de l'artista li va negar va arribar-li per iniciativa de la pròpia jove quan, amb la seva vida sumida en el caos més absolut, se li va acostar disposada a recuperar el temps perdut. De fet, la jove s'ha convertit en el suport incondicional de l'exinfermera en la seva batalla contra el càncer de mama. Amb ella ha publicat alguna foto a Instagram amb un entregat peu de foto. «Soc una guerrera perquè ella ho és. T'estimo, mama».

Addicció a l'alcohol 

", ha dit va passar amb el meu pare", ha dit

Notícies relacionades

Guerrera, sí. La seva última batalla ha sigut per superar la seva addicció a l'alcohol, un problema que va confessar fa poc més d'un any, quan encara era menor d'edat. La seva agitada vida nocturna i la seva afició a les festes la van conduir a les reunions d'Alcohòlics Anònims. «No penso deixar que el que la gent espera de mi acabi amb mi, com va passar amb el meu pare», es desfogava a les xarxes socials, on va reprendre l'activitat després de dos anys de silenci.

Els de la seva adolescència i primera joventut van ser uns anys tèrbols, però sembla que ara Paris ha aconseguit estabilitzar la seva vida, que comparteix des de fa uns mesos amb el músic Michael Snoody (26 anys).