Procés electoral

Madrenas serà la cap de llista de Junts per Girona a les eleccions generals

El partit celebrarà primàries per escollir els candidats per Tarragona i Lleida, mentre que a Barcelona s’ha optat per l’actual diputada Miriam Nogueras

Madrenas serà la cap de llista de Junts per Girona a les eleccions generals

Jordi Borràs

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa en funcions de Girona Marta Madrenas serà la cap de llista de Junts en les eleccions generals del 23 de juliol per la circumscripció de Girona. La també diputada al Parlament és l’única que ha optat al procés obert a Junts per escollir els seus caps de llista a la demarcació de Girona, com també ha passat a Barcelona, on Miriam Nogueras encapçalarà amb tota probabilitat la candidatura després que l’exconseller de la Generalitat Jaume Giró revelés que optava per fer-se enrere. Nogueras tampoc té cap altre rival que li disputi encapçalar la llista.

Madrenas era una de les figures que prenia força per substituir Laura Borràs com a presidenta del Parlament una vegada inhabilitada i amb aquest moviment aplana el camí a la també alcaldessa en funcions Anna Erra, de Vic, per assumir el càrrec.

Primàries a Tarragona i Lleida

Junts ha informat aquest diumenge que on sí que se celebraran primàries amb diferents candidats és a les províncies de Tarragona i Lleida.

Notícies relacionades

A Tarragona s’han presentat dos aspirants, Josep Maria Cruset i Héctor López Bofill, mentre que per a Lleida la militància haurà de triar entre Isidro Gavin, Joan Buchaca, Marta Gispert, Santiago Sàlvia i David Tavero.

Des d’aquest dilluns i fins dijous els candidats podran realitzar campanya entre els militants i divendres, 9 de juny, hi haurà l’elecció dels caps de llista, segons el reglament de primàries aprovat per l’executiva de Junts.