Conferència del candidat a l’alcaldia junt amb el president Aragonès

Maragall: «Barcelona és massa important per reduir-la a un debat Trias-Colau»

«El llegat de Colau és una ciutat enfadada i dividida, la via Maragall pararà el pèndol», proclama

Ofereix una aliança amb el Govern junt amb Aragonès i sosté: «Em sento millor que fa quatre anys»

Maragall: «Barcelona és massa important per reduir-la a un debat Trias-Colau»

ACN

3
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha ofert una conferència de presentació de la seva proposta per a la ciutat de la mà del president Pere Aragonès. Maragall ha proposat centrar la campanya en les propostes per trencar amb la dicotomia entre els candidats Xavier Trias i Ada Colau. «Alguns intenten que ens centrem en un debat de fa vuit anys, Trias o Colau. Barcelona és massa important per reduir-la a un debat de fórmules ja superades». I ha sortit al pas respecte al debat sobre la seva edat (ha complert 80 anys): «Em sento millor que fa quatre anys»

«El llegat de Trias va ser Colau, el llegat de Colau és una Barcelona enfadada i dividida, la via Maragall pararà el pèndol, és la de la Barcelona que sap on va, que compta amb tothom, que no deixa ningú enrere», ha proclamat en presència de tots els consellers del Govern i la plana major d’Esquerra Republicana. Maragall ha mirat, doncs, d’evitar la dicotomia Colau-Trias mitjançant la proposta d’«una ciutat en positiu, que abandoni els retrets i deixi d’enfrontar una part de la ciutat contra una altra». I ha descrit una proposta basada en un missatge en positiu: «Barcelona pot estar trista, enfadada, sentir-se poc o mal governada, pot estar bruta, però no està en decadència», ha proclamat. I ha afirmat que la ciutat no ha d’acceptar dependències «ni de l’Estat ni del mercat».

«Barcelona ho té tot excepte un govern congruent amb aquest horitzó de ciutat europea, no té el govern que necessita, l’administració que exigeix una ciutat i una economia del segle XXI», ha denunciat en relació amb la situació de l’ajuntament i ha reclamat «lideratge i complicitat», en un missatge reiterat durant la conferència: el d’un ajuntament que treballi junt amb les iniciatives socials.

Pla de xoc i nous epicentres

Maragall ha proposat recuperar el centre, preservar l’Eixample i «transformar el nord» de la ciutat, i ha reclamat un pla de xoc social, urbà i econòmic «dotat de recursos» per frenar el que ha descrit com «la paràlisi i la desigualtat creixent». El candidat d’ERC ha apostat per «recuperar el centre, preservar l’Eixample i transformar el nord». Ha apostat per l’economia del coneixement, l’economia social i l’economia «física» de les «noves arquitectures». «Deixem de maltractar l’Eixample amb batalles estèrils», ha reclamat, mentre ha apostat perquè el triangle entre Diagonal, Meridiana i el Besòs sigui un nou epicentre del país.

El candidat ha acabat la seva intervenció presentant-se com el continuador de les figures del filòsof Xavier Rubert de Ventós, recentment mort, i del seu germà Pasqual Maragall. «Em proposo assumir tant com pugui l’actitud i l’ambició que el seu llegat ens transmet», ha afirmat.

Aliança Barcelona-Generalitat

Notícies relacionades

Maragall ha intervingut al costat del president Pere Aragonès, i en presència de tot el Govern, per oferir una marca vinculada a la Generalitat: «Venim a fer el primer pas de la gran aliança catalana entre país, pobles i ciutats, entre la Generalitat i els ajuntaments», ha anunciat el candidat. Aragonès ha defensat per la seva banda un alcalde «que treballi per a tota la ciutat i no només per a una part, que no divideixi la ciutat, que uneixi la ciutadania».

Aragonès ha defensat la seva gestió al Govern com un «sotrac» respecte a les inèrcies. I ha vinculat la seva actuació a la Generalitat amb les iniciatives de Maragall i del grup d’ERC a l’ajuntament. I ha traçat una sèrie de prioritats com la digitalització, els drets socials i la seguretat, per treure pit de l’actuació dels Mossos d’Esquadra a Barcelona. «Davant els que fomentaran la divisió, treballem els consensos al servei de la majoria, així és com el país avança», ha afirmat, obviant tota referència a l’actual negociació dels pressupostos amb el PSC.