La decisió sobre el Govern

Laura Borràs desatén la neutralitat que exigeix Junts als seus dirigents davant la consulta

  • La presidenta del partit es pronuncia a favor de sortir de l’Executiu i la sindicatura electoral de la formació critica la utilització del logo oficial del partit

Laura Borràs desatén la neutralitat que exigeix Junts als seus dirigents davant la consulta

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

De poc ha servit que la sindicatura electoral de Junts hagi reclamat «neutralitat» i la no-utilització de càrrecs per demanar el vot en un sentit o un altre en la consulta per decidir si surten o no del Govern. La mateixa presidenta del partit, Laura Borràs, ha publicat un tuit en el qual no només explicita que pensa votar en contra de seguir en l’Executiu de la mà d’ERC, sinó que ho ha fet amb una fotografia en la qual apareix en un faristol amb el logo de Junts. Just després, la sindicatura ha emès un nou comunicat per advertir de nou que la pulcritud del procés passa perquè els principals mandataris de la formació se cenyeixin a les formalitats reclamades i no utilitzin simbologia oficial.

Notícies relacionades

«Per responsabilitat, per coherència i per respecte als afiliats i votants de Junts i a tots els votants independentistes del 14-F, votaré ‘no a quedar-nos en un Govern que hem certificat que no avança nacionalment i que, per tant, tampoc garanteix el nostre progrés com a societat’, ha escrit Borràs en el seu compte personal de Twitter. Ho ha fet poc després del primer comunicat enviat per la sindicatura electoral, l’òrgan intern encarregat de vetllar per les garanties del procés de consulta, en el qual demanava a la cúpula del partit que s’actués sota el principi de «màxima neutralitat».

Malgrat aquesta directriu, Borràs ha decidit pronunciar-se tot i que precisament aquest dimarts va assegurar que no ho faria al mateix temps que alimentava els arguments en contra de continuar formant part d’un Govern que va qualificar de «fraudulent». Després del tuit, un nou comunicat de la sindicatura ha advertit que s’havien «detectat» imatges amb el logotip oficial del partit i ha insistit de nou que es compleixin les normes del procés.