Denúncia

La fiscalia investiga l’espionatge a Giró destapat als àudios de Villarejo

  • El seguiment presumptament va ser encarregat al comissari el 2012 per la llavors líder del PP català Alícia Sánchez-Camacho, en l’actualitat senadora a Madrid

La fiscalia investiga l’espionatge a Giró destapat als àudios de Villarejo

ACN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per l’espionatge que presumptament va encarregar el 2012 la llavors líder del PP català Alícia Sánchez-Camacho a l’excomissari José Manuel Villarejo sobre l’actual conseller d’Economia, Jaume Giró, quan era director general adjunt de CaixaBank.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la fiscalia ha dictat aquest dimarts al migdia el decret per incoar diligències d’investigació sobre aquest suposat espionatge, que l’actual responsable d’Economia va denunciar a títol personal dimecres davant el Ministeri Públic.

En la seva denúncia, Giró destacava que, el novembre del 2012, poc abans de les eleccions autonòmiques, es va produir una reunió entre Sánchez-Camacho i Villarejo on l’exlíder del PPC presumptament va facilitar dades al comissari perquè investigués l’actual conseller, que llavors era director general adjunt de CaixaBank.

Giró sosté en la seva denúncia, que ara ha derivat en l’obertura d’una investigació per part de la fiscalia, que el presumpte espionatge s’hauria produït en el marc de l’operació Catalunya, un entramat policial i polític per crear suposades «proves falses que servissin per intimidar, extorsionar i/o desprestigiar persones que, d’una manera o altra, consideraven pròximes a l’independentisme».

«Arran de la conversa, es podria haver iniciat contra la persona del senyor Giró alguna mena de seguiment o control policial de les comunicacions telefòniques», detalla la denúncia.

Segons les converses, que van ser revelades per ‘El Món’, Alícia Sánchez-Camacho va instar l’excomissari a investigar Jaume Giró «però ja» i, al no ubicar Villarejo la víctima, la líder del PP català li va detallar que treballava a La Caixa i que era íntim amic de Pepe Antich, en aquell moment director de ‘La Vanguardia’.

Els àudios

«Ara ja s’ha tornat totalment independentista, i a mi m’avisen per dir-me que aquest home està sent ara mateix el mecanisme, a través de la seva amistat íntima amb Pepe Antich, que els està fent les enquestes en què donen als convergents 70 i 72 diputats, no els tenen», recullen els àudios.

Notícies relacionades

Després d’interposar la seva denúncia, Giró va assegurar dimecres que «no és normal» ni es pot acceptar «viure en un Estat on un comandament policial en actiu dependent del Ministre de l’Interior rep instruccions d’un càrrec polític del PP demanant-li que faci llistes negres i persegueixi persones».

La denúncia apunta a més a una suposada «connivència» d’alts càrrecs del PP amb els fets, ja que en un dels fragments d’àudio es fa referència per part de Villarejo al fet que «María Dolores», que l’escrit dedueix que és l’exdirigent popular María Dolores de Cospedal, n’estava al corrent i a qui Sánchez-Camacho es referia com «la cap».