Cimera de l’OTAN

Visita a La Granja, foto davant el ‘Guernica’ i sopar al Prado: l’agenda paral·lela dels acompanyants

  • La reina Letizia exercirà d’amfitriona del programa cultural que el Govern oferirà al seguici desplaçat fins a Madrid junt amb els 40 mandataris que participaran en la cimera

Visita a La Granja, foto davant el ‘Guernica’ i sopar al Prado: l’agenda paral·lela dels acompanyants
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els acompanyants dels líders mundials que la setmana vinent participaran en la Cimera de l’OTAN que se celebrarà a Madrid disfrutaran d’una agenda paral·lela organitzada pel Govern per conèixer part del patrimoni, la gastronomia i la naturalesa espanyola, en la qual estaran acompanyats per la reina Letizia.

La Cimera de l’OTAN reunirà a Madrid des de dimarts fins dijous uns 40 presidents i primers ministres de països de l’Aliança Atlàntica i la Unió Europea. Mentre ells debaten sobre el futur de l’Aliança Atlàntica per als pròxims anys, els seus acompanyants podran disfrutar d’un programa cultural alternatiu.

L’agenda oficial s’inicia dimecres amb una visita a La Granja de San Ildefonso i les seves famoses fonts, una obra hidràulica sense precedents del segle XVIII. També accediran al Palau Reial que el rei Felip V va manar construir en aquest paratge.

A continuació, podran conèixer la tasca de la Reial Fàbrica de Vidres de La Granja, edificada entre 1770 i 1784 i referència al sector del vidre artesanal.

Museus

Dijous, el programa contempla una visita al Museu Reina Sofia i una fotografia de grup davant el quadro de ‘El Guernica’, de Pablo Picasso. A continuació, el dinar tindrà lloc al restaurant del museu, El jardín de Arzábal, amb un àpat ofert per Paradores.

Notícies relacionades

Els acompanyants participaran també en el sopar euroatlàntic ofert pel president del Govern al Museu del Prado. La previsió és una visita cultural conjunta per després dividir-se per al sopar.

Els líders soparan en el claustre del museu, pertanyent a l’antic monestir de San Jerónimo el Real; mentre que els acompanyants ho faran a la Sala de Las Musas, decorada amb vuit estàtues de marbre d’estil clàssic que van ser trobades cap a 1500 a la Vil·la Adriana de Tívoli.