Pla anticrisi

Feijóo acusa Sánchez de copiar les mesures del PP després de la «clatellada» a Andalusia

La Comunitat de Madrid denuncia que la rebaixa de l’abonament de transport s’ha fet sense consens amb les autonomies

Feijóo acusa Sánchez de copiar les mesures del PP després de la «clatellada» a Andalusia

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Alberto Núñez Feijóo es va debatre aquest dissabte entre aplaudir el Govern de coalició i criticar-lo. El líder del PP va veure amb bons ulls la rebaixa de l’IVA de la llum del 10% al 5% aprovada pel Consell de Ministres, però només perquè es tracta d’una de les propostes que ell mateix va presentar a Pedro Sánchez fa unes setmanes. Tot seguit, va denunciar que l’Executiu hagi necessitat la «clatellada» que va patir a Andalusia per començar a caminar en la direcció correcta, tot i que no vagi tan enllà com li agradaria conservadors.

Minuts després que Sánchez presentés les mesures incloses al nou reial decret per fer front a la crisi derivada de la guerra a Ucraïna, el líder dels populars va instar el Govern a través de les xarxes socials a «assumir la resta de mesures» proposades pel seu partit per ajudar els espanyols. En concret, va defensar la necessitat d’«ajustar l’IRPF a rendes mitjanes i baixes», «reduir la despesa del Govern» i «suspendre l’impost d’hidrocarburs».

Notícies relacionades

Feijóo va enllaçar el seu Pla de mesures urgents i extradordinarias en defensa de les famílies i l’economia d’Espanya en el qual es recull la baixada de l’IVA de la llum. Fa unes setmanes, el Govern ho descartava per ser una «mesura cosmètica» i que seria «insuficient» en el mitjà i llarg termini. Tanmateix, dimecres passat, Sánchez va rectificar guanyant-se els aplaudiments dels dirigents del PP. El vicesecretari general d’Organització del PP, Miguel Tellado, va criticar que aquest gir, així com l’aprovació del reial decret, «no té res a veure amb la situació real d’Espanya, sinó amb la situació electoral en la qual es troba el PSOE i els partits que recolzen el Govern».

La rebaixa de l’abonament de transport, una de les mesures estrella aprovades aquest dissabte, no han agradat en el Govern de la Comunitat de Madrid dirigit per Isabel Díaz Ayuso. El conseller de Transports i Infraestructures, David Pérez, va criticar que envaeix competències autonòmiques i que «neix sense diàleg ni garanties financeres». A més, el dirigent popular va denunciar que es tracta d’una mesura «conjuntural, un pedaç, que no serveix per intentar frenar l’escalada de preus des de la seva arrel».