Grup multimèdia

Pedrazzoli encara no ha demanat permís al CAC per emetre en ràdio

  • L’ens encara no ha rebut la sol·licitud perquè autoritzi el lloguer de diverses freqüències de la SER a Catalunya a l’amo de 8TV

Pedrazzoli encara no ha demanat permís al CAC per emetre en ràdio
2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) encara no ha rebut la petició perquè autoritzi el canvi en el lloguer de la gestió de diverses emissores que la SER té a Catalunya. Aquesta operació, mitjançant la qual l’empresari Nicola Pedrazzoli passarà a controlar els continguts que s’emetin per aquestes freqüències, ha d’obtenir el vistiplau de l’ens regulador, segons fonts coneixedores de l’operació.

Aquestes fonts confirmen la intenció de Pedrazzoli, actual propietari del canal de televisió 8TV després de comprar-lo al Grup Godó, d’aconseguir el control d’almenys «set o vuit» freqüències de la SER a Catalunya, gairebé totes de l’àrea metropolitana de Barcelona i una de la capital catalana. «El tracte entre ells ja està fet», afegeixen. El pròxim pas hauria de ser el de comunicar-ho al CAC.

La fórmula que estudien les dues parts és que la SER continuï sent propietària d’aquestes freqüències, que suposen una petita part de les «60 o 70» que controla a Catalunya, i en llogaria la gestió a Pedrazzoli. Per tant, serà la SER qui hauria de respondre davant qualsevol problema que generessin els nous continguts.

Objectiu: emetre a la Diada

En principi, la intenció de la nova ràdio és començar a emetre el mes de setembre vinent, en concret per la Diada. Però les fonts consultades veuen difícil que pugui aconseguir aquest objectiu, tenint en compte que el CAC encara no ha rebut la petició perquè doni la seva autorització.

La SER, cadena líder de la ràdio espanyola, estaria interessada en desprendre’s d’aquestes freqüències –bàsicament dedicades a la difusió musical– perquè amb prou feines les utilitza. En aquest cas, servirien perquè Pedrazzoli fes un pas més en la seva intenció d’aixecar un grup multimèdia a Catalunya que pogués competir amb les televisions i ràdios públiques.

Aquest camí es va iniciar el juliol del 2021, quan el CAC va aprovar el traspàs de 8TV a l’empresari italià. Pedrazzoli, que compta amb una àmplia experiència en el sector perquè va ser conseller delegat de Canal Català i, posteriorment, fundador de Teve.cat, va aconseguir també en aquell moment el control del múltiplex de TDT que fins aleshores era del Grup Godó. Amb aquesta operació, Pedrazzoli va heretar els espais per on emetien en aquell moment Barça TV, BOM Cine i Fibracat TV.

Notícies relacionades

El pròxim pas de Pedrazzoli seria, segons fonts coneixedores del panorama mediàtic català, la posada en marxa d’un diari digital, amb el qual completaria el grup multimèdia. Aquestes veus afegeixen que el projecte té avaladors, a l’escenari polític, tant en les direccions de partits independentistes com en les de formacions no independentistes. 

Quant a les intencions polítiques de Pedrazzoli, en una entrevista amb ‘dircomfidencial.com’ el setembre del 2021, poc després de comprar el múltiplex que havia sigut propietat de Godó, va manifestar que no vol «enviar cap missatge» partidista a l’espectador, i que només busca «entretenir-lo i ajudar-lo a reflexionar, però amb la pluralitat més absoluta».