Eleccions autonòmiques

Vox promet acabar amb l’autonomia catalana en el seu programa per a les eleccions andaluses

També planteja la il·legalització de partits, associacions i oenagés que «persegueixin la destrucció de la unitat territorial» de l’Estat

Vox promet acabar amb l’autonomia catalana en el seu programa per a les eleccions andaluses

EFE/ Pepe Torres

1
Es llegeix en minuts

Vox es compromet a «suspendre l’autonomia catalana fins a la derrota sense pal·liatius del colpisme» en el seu programa electoral per als comicis a Andalusia.

En el primer punt del centenar de mesures que proposen per a la Junta d’Andalusia, reclamen depuració de responsabilitats civils i penals per als líders independentistes.

A més, també plantegen la il·legalització de partits, associacions i oenagés que «persegueixin la destrucció de la unitat territorial» de l’Estat, així com acabar amb l’Estat de les autonomies per convertir-lo en «un Estat de dret unitari» i suspendre les policies autonòmiques fins a fer efectiva «l’equiparació salarial real» entre tots els cossos policials.

Olona, de precampanya amb Abascal

La candidata de Vox a la presidència de la Junta d’Andalusia, Macarena Olona, va anunciar dissabte el final de la causa iniciada per la coalició Andalusos, aixequeu-vos pel seu empadronament a Salobreña (Granada) en un un acte públic que es va celebrar a Granada al costat del president de Vox, Santiago Abascal.

Notícies relacionades

En aquell acte, Abascal confiava que el seu partit guanyi les pròximes eleccions andaluses i que en aquesta comunitat comenci el canvi de rumb polític per expulsar Pedro Sánchez del Govern i «netejar en quinze minuts la porqueria de la legislació de l’esquerra».

«Volem un canvi real perquè volem esborrar de cop la legislació de l’esquerra. Amb la majoria que Espanya necessita, tot això serà només un malson llunyà; ens durarà 15 minuts la porqueria de Podem i del PSOE, des de Zapatero fins a Sánchez», ha avançat el líder nacional de Vox. «Quin ensurt s’emportaran alguns el 19-J», ha resumit Abascal, que ha presumit que té suport social davant els insults dels adversaris polítics i l’afany de mentir sobre les idees de Vox i dels seus representants.