Govern

Interior destina un milió d’euros a associacions de víctimes del terrorisme per primera vegada

L’objectiu és garantir el funcionament de les entitats representatives, així com finançar els seus programes d’informació i conscienciació

Interior destina un milió d’euros a associacions de víctimes del terrorisme per primera vegada
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l’Interior ha destinat per a aquest any una partida pressupostària d’un milió d’euros per a subvencions a associacions i fundacions de víctimes del terrorisme, 40.000 més que el 2021, fet que suposa un increment del 4,1% i que s’arribi per primera vegada a aquesta quantia.

En concret, 344.695 euros són per a despeses de funcionament de les entitats, 333.287 per finançar programes de sensibilització i 322.018 per sufragar les tasques de recolzament psicològic, social i jurídic que duen a terme, com a complement a l’actuació que desenvolupa el Ministeri de l’Interior en aquests àmbits.

La partida per a aquestes subvencions està prevista en la Llei de reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme en consideració a la tasca social que porten a terme i des del 2018 ha crescut un 7,5%, segons informa el Ministeri.

L’objectiu d’aquesta ajuda pública és garantir el funcionament de les entitats representatives d’aquestes víctimes, així com finançar els seus programes d’informació i conscienciació social contra el terrorisme i la preservació de la seva memòria i sufragar les despeses d’assistència directa i per atendre les seves necessitats socials, laborals, psicològiques, sanitàries i juridicopenals i les de les seves famílies.

Notícies relacionades

L’increment pressupostari ha permès augmentar el nombre d’entitats beneficiades per aquestes ajudes, que han passat de les 14 del 2021 a les 17 en aquest exercici, i a més han rebut subvenció 56 programes, en comparació amb els 51 de l’any passat.

Des que el 2004 es van iniciar aquestes convocatòries anuals, el Ministeri de l’Interior ha destinat més de 15 milions d’euros a aquest tipus de subvencions.

Temes:

ETA