Alacant

Puig, sobre la imputació del seu germà: «Si s’observa alguna irregularitat, la Generalitat demanarà compensacions o el que correspongui»

El cap del Consell defensa que l’Administració no està implicada en la causa per la qual declara el seu familiar al jutjat. Assegura que «la justícia va donar cop de porta al PP»

Puig, sobre la imputació del seu germà: «Si s’observa alguna irregularitat, la Generalitat demanarà compensacions o el que correspongui»
2
Es llegeix en minuts

El cap del Consell, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns que la Generalitat Valenciana no està «concernida» en la causa judicial que esquitxa el seu germà, Francis Puig, qui declara aquest matí als jutjats per un suposat delicte de frau de subvencions i falsedat documental relacionat amb la recepció d’ajudes públiques. No obstant, el president autonòmic ha assegurat que si s’observa alguna irregularitat que causi perjudicis a l’Administració valenciana, la Generalitat demanarà compensacions o el que correspongui. Perquè qualsevol empresa de la Comunitat, ha recalcat, ha de donar explicacions davant qüestions d’aquest tipus «treballi qui hi treballi».

La causa oberta contra una de les empreses administrada pel germà del cap del Consell va ser promoguda pel Partit Popular, qui ha utilitzat aquest cas com a línia de desgast contra el Botànic i, en concret, contra Puig. Preguntat per la declaració del seu familiar, el líder autonòmic ha recalcat que la Generalitat no està afectada per aquesta qüestió.

«El PP va intentar involucrar la Generalitat en aquesta qüestió i la Justícia va donar cop de porta al PP», ha remarcat el també líder del PSPV en una convocatòria pública que s’ha desenvolupat mentre declara el seu germà a la Ciutat de la Justícia de València. Allà, l’advocat de Francis Puig ha assegurat que està disposat a aclarir els «dubtes» i els «nombrosos errors» de l’informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en el qual se sustenta bona part de la investigació. En aquest context, ha sigut Puig qui ha programat una roda de premsa pública oberta a les preguntes dels mitjans de comunicació.

Respecte a això, el cap del Consell ha volgut deixar clar que «és una qüestió que des de la perspectiva de la Generalitat va quedar ben clara des del primer moment», mentre ha criticat la «manera d’actuar» del PP amb les seves querelles.

Fora d’això, ha assegurat que el Govern valencià sempre acatarà les decisions judicials i que qualsevol empresa de la Comunitat ha de tenir «els mateixos deures i els mateixos drets». «És una empresa que haurà de donar les explicacions que hagi de donar, treballi qui hi treballi», ha asseverat.

En aquesta línia, el cap del Consell ha incidit que si en un moment determinat s’observen irregularitats, «sens dubte que la Generalitat demanarà les compensacions o el que correspongui».

Notícies relacionades

Puig ha incidit en un missatge en què sempre posa èmfasi, i és que, des de l’arribada del Botànic al poder, «hem demostrat des del 2015 que som aquí per millorar la reputació del País Valencià, ho hem estat fent i ho farem sempre, hi hagi qui hi hagi afectat».

En aquesta causa, el Jutjat d’Instrucció 4 de València investiga la possible adjudicació fraudulenta de subvencions de la Generalitat Valenciana, de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Aragó a les mercantils Comunicacions dels Ports, Mas Mut, Canal Maestrat, Nova C.B i Kriol Produccions entre el 2015 i el 2018.

El germà de Puig, davant el jutge per un suposat frau de subvencions