Tornada del rei emèrit

Joan Carles I, content i sorprès per l’acollida a Sanxenxo: «Estic molt bé»

L’emèrit ja planeja una segona visita a la localitat: al juny per revalidar el seu títol mundial de vela

2
Es llegeix en minuts

Després del seu estrepitós aterratge ahir a Vigo, Joan Carles I va reaparèixer passades les 12.30 d’aquest divendres al Reial Club Nàutic de Sanxenxo, enmig d’una gran expectació. Va arribar amb cotxe, amb la seva filla, la infanta Elena, i es va parar uns cinc minuts a xerrar amb autoritats i membres del club, i a saludar la gent que s’havia amuntegat per veure’l. A la porta del club esperaven des de més de dues hores una multitud de periodistes, amb més de 180 mitjans confirmats d’arreu del món.

Després del seu estrepitós aterratge ahir a Vigoes va parar uns cinc minuts Tot i que la premsa li va dirigir nombroses preguntes, el rei emèrit es va limitar a contestar: «Estic molt bé». Després va accedir a l’interior de les instal·lacions. Segons han comentat regidors de Sanxenxo presents a la recepció, l’ex cap d’Estat ha fet broma dient que no veia tantes càmeres des del dia del seu casament. Es va declarar «molt content i sorprès» per l’acollida a la localitat de la ria de Pontevedra.

En l’apartat de les anècdotes, una periodista li va regalar unes ‘zocas’ gallegues. El rei li va replicar en gallec que «‘non chove’», assenyalant al cel. Membres de seguretat van recollir les ‘zocas’ per entregar-l’hi després.

Segona visita

Quan només feia unes hores que era a Sanxenxo després de dos anys fora d’Espanya, Joan Carles I ja es mostrava amb ganes de tornar. Segons va explicar l’alcalde de la localitat, Telmo Martín, que a primera hora va acudir a visitar-lo a la casa de Pedro Campos, el rei emèrit li ha traslladat que tornarà el 10 de juny per competir en el Campionat del Món de vela de la classe 6mR, disciplina en la qual manté el títol des del 2019.

Notícies relacionades

Aquest torneig s’estendrà fins al dia 19, de manera que l’estada de l’excap de l’Estat a la ria de Pontevedra es prolongaria bastant més que en aquesta primera incursió. D’acord amb Martín, Joan Carles li ha manifestat la seva intenció de defensar el seu títol en aquesta categoria de barcos clàssics i també de competir en la regata d’aquest cap de setmana, la Viatges Interries del IV Circuit d’Espanya, que li serviria de preparació després de molt temps sense regatejar al comandament del ‘Bribón’. La seva tripulació, en canvi, ha apuntat aquest mateix matí que el més probable és que surti al barco de suport, no al veler, tot i que serà ell mateix qui prengui la decisió.

Tal com es recull en el programa del Nàutic de Sanxenxo, la regata Viatges Interries del IV Circuit d’Espanya de la classe 6 M es disputarà entre divendres i diumenge. Fonts del Club van explicar ahir que l’entitat no tenia previst realitzar un «homenatge» pròpiament dit a l’ex cap d’Estat.