Embolic judicial

La justícia avala el passaport Covid a l’Aragó, però només fins al 8 de gener

El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ja ha resolt el recurs presentat pel sector de l’oci nocturn

La justícia avala el passaport Covid a l’Aragó, però només fins al 8 de gener
1
Es llegeix en minuts

Els magistrats de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó ha disposat que el passaport Covid continuï sent obligatori per accedir a l’oci nocturn però només fins al 8 de gener, un cop hagi acabat el Nadal. A més, el TSJA suspèn l’article 4.2 B de l’ordre sanitària que regula l’aplicació d’aquesta mesura, per la qual cosa el certificat ja no serà necessari per a les celebracions nupcials, comunions, batejos, confirmacions i altres celebracions socials, familiars, religioses o civils que puguin tenir lloc en establiments d’hostaleria i restauració.

Notícies relacionades

La interlocutòria respon al recurs presentat per l’Associació d’Empresaris de Sales de Festa, Ball i Discoteques de Saragossa, que demanava que s’eliminés aquesta restricció decretada pel Govern d’Aragó la setmana passada. Aquest dijous, la fiscalia va presentar les seves al·legacions i es va mostrar en contra de la implantació del passaport Covid entre altres motius per la durada de la vigència d’aquesta mesura, que la DGA volia que funcionés «fins que el Govern d’Espanya declarés el final de l’emergència sanitària».

Així doncs, en les seves resolucions, el TSJA ha respectat en part tant l’opinió del Departament de Sanitat del Govern d’Aragó, que volia mantenir tant sí com no l’obligatorietat de presentar el passaport Covid per accedir a certs locals, com la de la fiscalia, que va posar moltes objeccions a aquesta mesura.