Obrir el front ampli

Díaz: «Jo no vull estar a l’esquerra del PSOE, li regalo aquesta cantonadeta»

Díaz: «Jo no vull estar a l’esquerra del PSOE, li regalo aquesta cantonadeta»

Ana Escobar/EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Jo no vull estar a l’esquerra del PSOE, regalo al PSOE aquesta cantonadeta», ha sentenciat aquest dijous Yolanda Díaz. La vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem sembla marcar ja el rumb de quina serà part de la seva estratègia de cara a la formació del seu front ampli: mirar de sortir de la veta electoral situada a l’esquerra dels socialistes i traçar un projecte més transversal. El tret de sortida es produirà després d’aquest Nadal, quan la ministra de Treball ja hagi tancat la reforma laboral i comenci llavors a recórrer tot Espanya per conversar amb la societat civil.

Notícies relacionades

A poc a poc Díaz va deixant caure engrunes informatives del que té al cap. Fins ara, la vicepresidenta s’havia limitat a assegurar que la cosa no anava de partit. Tampoc d’egos. Que l’important era el diàleg amb la ciutadania. El pas que ha fet aquest dijous en una entrevista amb Radiocable ha sigut intentar recol·locar-se en l’espai ideològic. Sobre si representaven l’esquerra del PSOE ha dit que aquest espai «és molt petit i molt marginal», mentre que ella aposta per política «transversal».

«¿Creu que és possible unir l’esquerra?», li han preguntat. «¿Què és l’esquerra? Jo no vull unir l’esquerra. El que vull és que la societat espanyola sigui la protagonista d’un procés imprescindible de transformació social del meu país i vull que hi sigui tothom», ha sigut la seva resposta.