Comptes de la Generalitat

El PSC presenta una esmena a la totalitat als pressupostos catalans

Illa diu que està disposat a retirar-la si el Govern negocia amb els socialistes

El PSC presenta una esmena a la totalitat als pressupostos catalans

PSC

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha registrat, aquest divendres poc abans de les 10 del matí, una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per al 2022. El cap de l’oposició al Parlament, el socialista Salvador Illa, ha puntualitzat que el seu partit està obert a retirar-la si s’obre una negociació amb el Govern, i ha destacat que durant tot el cap de setmana estarà «operatiu» un equip integrat pels diputats Alícia Romero, Jordi Riba i Raúl Moreno per si l’Executiu s’avé a parlar.

Riba i Moreno han sigut els encarregats de presentar l’esmena al Parlament.

La iniciativa arriba després que Illa s’oferís sense èxit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per negociar els comptes. En canvi, el Govern sí que ha entaulat converses tant amb la CUP com amb els comuns, i necessita el suport d’almenys un d’aquests partits en la votació de dilluns perquè els pressupostos segueixin el seu camí.

Per ara, en absència d’aquesta negociació, el PSC s’inclina per esmenar el que considera «uns pressupostos de bloc, de part», marcats per unes postures «molt radicals» per influència de la CUP.

«Actitud negativa»

Illa ha apuntat a Catalunya Ràdio que també és una esmena a l’«actitud negativa» que segons la seva opinió ha mostrat Aragonès les últimes setmanes.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha recordat que el president s’ha fet el desentès als reiterats oferiments del PSC per negociar els comptes, i que quan tots dos es van reunir no va voler explorar punts de trobada.

«No hi ha hagut ni un esforç per parlar amb nosaltres i conèixer les nostres propostes. Del diàleg no se n’ha de fer tanta bandera i cal practicar-lo més», ha afirmat.