Comptes de la Generalitat

Els comuns també registren una esmena a la totalitat als pressupostos

Estan oberts a retirar-la si la negociació avança, com el PSC

Els comuns també registren una esmena a la totalitat als pressupostos

EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns no esperaran a acabar la negociació amb el Govern i ja han presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Com en el cas del PSC, el partit ha anunciat que aquest veto és reversible, i que estan oberts a continuar conversant amb l’Executiu fins dilluns per retirar l’esmena.

Ho han anunciat els diputats David Cid i Joan Carles Gallego, dos dels representants dels comuns en la reunió que aquest divendres han mantingut amb el Govern. «L’esmena no és definitiva: serveix com a avís que estem en temps de descompte. Instem ERC a moure’s per avançar, perquè no estem avançant ràpid», ha afirmat Cid.

Gallego ha desgranat per la seva part els avenços de la negociació, i ha lamentat que hagi començat tan tard. No va ser fins dimecres passat quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va obrir la porta a un acord amb els comuns

Segons Gallego, les propostes del Govern són en general «poc ambicioses» respecte a les prioritats dels comuns. Hi ha «marge de millora» en fiscalitat, en el foment del transport públic, en vivenda, en política industrial i a crear «barris verds». Les diferències són encara més grans en els temes sanitaris, relacionats tant amb la salut mental com amb el dentista públic.

Notícies relacionades

Els comuns es queixen que l’increment de la despesa que ofereix el Govern en alguns d’aquests temes és massa petit com perquè tingui una incidència real.

En qualsevol cas, Cid ha assegurat que la seva voluntat és que «Catalunya tingui pressupostos», i que per això no es tanquen a recolzar els comptes al marge del que decideixi la CUP aquest cap de setmana. Preguntat per si són compatibles amb els anticapitalistes, ha dit: «Mai vetaríem cap organització d’esquerres».