Ja li va obrir diligències penals

La fiscalia denuncia la falangista Isabel Peralta per incitar a la violència contra els marroquins

En una concentració davant l’ambaixada del Marroc va arribar a cridar «mort a l’invasor»

L’Audiència de Madrid va arxivar una denúncia anterior per un discurs al cementiri de La Almudena

La fiscalia denuncia la falangista Isabel Peralta per incitar a la violència contra els marroquins
2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia de Madrid sembla decidida a no deixar-n’hi passar cap a la jove falangista Isabel Peralta. Si al febrer va obrir diligències penals contra ella pel discurs antisemita que va pronunciar al cementiri de La Almudena a Madrid (tot i que la denúncia posterior va ser arxivada per l’Audiència), aquest dilluns l’ha denunciat per un delicte d’odi per les manifestacions realitzades durant una concentració de Bastión Frontal el 18 de maig davant l’ambaixada del Marroc. Segons el representant del ministeri públic, la denunciada va llegir un manifest «amb què incitava a la violència i hostilitat contra els migrants marroquins i musulmans».

En la denúncia es recorda que des del compte de Twitter de Bastión Frontal es va publicitar la convocatòria d’una concentració, que no havia sigut autoritzada per la Delegació de Govern, amb l’eslògan «Alto a la invasió, el Marroc estat terrorista», coincidint amb la crisi que es va viure entre Espanya i el Marroc per l’entrada massiva de persones a Ceuta.

Com a líder de Bastión Frontal

Durant la concentració, Peralta, en la seva condició de líder de Bastión Frontal, es va col·locar a la capçalera de la manifestació, des d’on va efectuar unes declaracions davant les càmeres amb la lectura d’un manifest «amb què incitava a la violència i hostilitat contra els migrants marroquins i musulmans, relacionant immigració i suplantació racial i cultural».

La denúncia inclou diverses citacions textuals, entre les quals figuren: «Estem aquí els militants de Bastión Frontal per plantar cara a la indecència dels nostres polítics que miren cap a una altra banda mentre patim una suplantació racial sense precedents [...] L’arribada massiva d’immigrants que acaben amb la nostra polifonia, que acaben amb la nostra cultura, que acaben amb la nostra identitat moral i que acaben amb el que és Espanya i Europa, i això no ho permetrem».

En un altre moment va manifestar: «Si nosaltres no els frenem això serà imminent, perquè la immigració a Europa suplantarà la nostra raça [...] i nosaltres som els únics que lluitarem per això...». Ja finalment va tornar a reiterar la seva idea de lluitar contra els migrants perquè «no deixarem que ens envaeixin. ¡Mort a l’invasor!».

Notícies relacionades

La fiscalia assenyala també que la denunciada va cridar una de les consignes que corejaven els allà concentrats: «No és immigració, és una invasió». A més, mentre l’aplaudien, a la concentració es van proferir crits com «Espanya cristiana i no musulmana», mentre exhibien les banderes pròpies del grup i desplegaven dues pancartes en què es recollia: «Ni el Rei ni el Govern ni la UE frenaran l’expansionisme marroquí» i «Mohamed VI treu les teves brutes mans de la nostra terra... Endavant Espanya».

Finalitzada la concentració es van produir enfrontaments entre membres del grup Bastión Frontal i el dispositiu policial, arran dels quals es van produir cinc detinguts.