Revés a la Generalitat

El TC declara inconstitucional la rebaixa catalana de l’IRPF a les rendes baixes

  • La sentència anul·la la rebaixa a les rendes menors de 12.541 euros que es va aplicar en la declaració del 2020, però els beneficiats no hauran de tornar els diners.

El TC declara inconstitucional la rebaixa catalana de l’IRPF a les rendes baixes

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Constitucional ha decretat la inconstitucionalitat de la rebaixa de l’IRPF a les rendes més baixes que va introduir en els pressupostos de l’any passat el Govern de la Generalitat de Catalunya. La sentència, segons apunta ElNacional.cat, tomba així la decisió del govern català després d’un recurs interposat pel Govern espanyol per invasió de competències.

Notícies relacionades

Ara el Tribunal Constitucional estima aquest mateix recurs i declara la nul·litat de la mesura fiscal que es va aprovar per beneficiar les rendes inferiors als 12.451 euros.

La sentència apel·la a la «seguretat jurídica» per assenyalar que la decisió d’anul·lar la rebaixa no afectarà les persones que s’han beneficiat de la mesura en la declaració del 2020 i, per tant, no hauran d’abonar l’import que es van estalviar. El que no podran fer serà tornar a aplicar aquesta rebaixa en la declaració del pròxim exercici.